SAMSUN ŞUBEMİZ, ADALET BAKANLIĞINDAKİ PROMOSYON ADALETSİZLİĞİNE SES YÜKSELTTİ!

664

Adalet Bakanlığı personeline maaşının yüzde 15’ine oranla verilen promosyon ödemeleri, hakim ve savcılar ile diğer çalışanlar arasında eşitsizliğe neden olmaktadır.

Maaşı yüksek olan hakim ve savcılar yüksek oranda ödeme alırken, diğer çalışanlar ise düşük promosyon ödemesi almaktadır.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Şube Başkanımız Yılmaz Tuluk:

“Adalet Bakanlığı çalışanlarının bugünkü sorunlarının başında gelenlerden biri de ‘Banka Promosyon Sözleşmesi’dir. Söz konusu sözleşmede adaletsizlik vardır. Bankayla yapılan sözleşme gereği, Adalet Bakanlığı çalışanlarına 5 yılda 1 defa olmak üzere maaşların yüzde 15’ine oranla ödeme yapılmaktadır. Tam da problem buradadır; bugün baktığımızda Türkiye genelinde 80 bin Adalet Bakanlığı personeli vardır. Bunların yüzde 20’sini hakim ve savcılar, diğer yüzde 80’lik kısmını ise diğer çalışanlar oluşturmaktadır. Hakim ve savcıların maaşlarının yüksek olması, aldıkları promosyon ücretini de kat kat artırmaktadır. Maaşı düşük olan diğer çalışanlar ise bu nedenle düşük promosyon almaktadır. Bu da adaletsizliği doğurmaktadır.

Adalet Bakanlığı’nda görev yapan zabıt katipleri, mübaşirler, infaz koruma memurları, yazı işleri müdürleri, şoförler, teknisyenler, icra katipleri, hizmetliler, özel güvenlik, daimi işçisi ve tüm memurları bir bütündür. Hakim ve savcılardan ayrı değillerdir. Bizler, bu ücretlerin eşit dağıtılmasını istiyoruz. 20-20 bin lira maaş alan hakim ve savcının, 3-4 bin lira maaş alan diğer memur ile aynı promosyon yüzdesini kabul etmiyoruz. Bu hak değildir. Adalet bakanlığı hakim ve savcılardan ibaret değildir.” ifadelerini kullandı.