ANTALYA ŞUBEMİZ: YARGI EMEKÇİLERİ ARTIK YETER DİYOR!

658

Antalya Şubemiz, Yargı Yılı Açılışına ilişkin düzenlediği basın toplantısında, Yargı Emekçilerinin sorunlarını dile getirerek taleplerimizi paylaştı.

2 Eylül 2021 Perşembe günü Şubemiz binasında düzenlenen açıklama Şubesi Hukuk Sekreterimiz Saliha Oğuz tarafından okundu.

Açıklamada; “Her sıkıştığında, kendi tabanını konsolide etmek için ötekileştirme dilini kullanan iktidar, anti-demokratik uygulamalarda her geçen gün el yükseltiyor. Her gün neredeyse 4 kadının öldürüldüğü bir ülkede, kadın katliamı boyutuna varan şiddeti önlemek yerine, koruyucu yasaları uygulamıyor, hatta tüm hukuk normlarını hiçe sayarak, bir gece yarısı kararnamesi ile İstanbul Sözleşmesi’ni rafa kaldırıyor, ‘İstanbul Sözleşmesi Bizim Vazgeçmiyoruz’ yazan pankartlara el koyuyor, üniversitelerine sahip çıkan öğrencileri yerlerde sürüklüyor, tekmeliyor, boğazlarını sıkıyor, halkın iradesini yok sayıp belediyelere kayyımlar atıyor, seçilmiş vekillerin milletvekilliklerini düşürüyor. Adalet arayışının sosyal medyada örgütlenerek aranması gibi garabetlerin yaşandığı bir ortamda siyasi iktidar, Yargıda reform iddiaları ile gündeme getirilen her pakette, yargının sorunlarını çözmek bir yana siyasi iktidara daha da bağımlı bir yargı yaratma saiki ile hareket ediyor” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın ardından söz alan Şube Başkanımız Devrim Mol ise, Yargıtay Binasının açılış törenine Diyanet İşleri Başkanı’nın katılımını ve dua edilmesini eleştirerek “bu davranış laikliği tanımamak demektir. Aynı şeyi Boğaziçi Üniversitelilerin yargılanmasına gönderilen “Eşcinsellik dinimize aykırıdır” savunmasında da görmekteyiz dedi.

Büro Emekçileri Sendikası olarak yargı emekçilerinin taleplerinin karşılanması ve bağımsız bir yargı sistemi için mücadele etmeye devam ediyoruz.

 

Tüm Yargı Emekçilerini bu haklı mücadelemize sahip çıkmaya çağırıyoruz!

Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz!

Yaşasın BES!

Yaşasın KESK!