YARGI EMEKÇİLERİNE MOBBİNGE SON! ADALET BAKANLIĞINI GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ!

514



2 Nisan 2021 Cuma günü Genel Merkezimizde düzenlediğimiz basın toplantısında; adliyelerde yaşanan intihar vakalarına değinilmiş, yargı emekçilerine uygulanan mobbinge son verilmesi talebiyle Adalet Bakanlığı göreve çağrılmıştır.
Genel Başkanımız Bahadır Berdicioğlu tarafından okunan açıklamanın tamamı aşağıdadır:
BASINA VE KAMUOYUNA
Değerli Basın Emekçileri,


Adliyelerde sık sık yaşanan intihar vakalarına önceki gün yenisi daha eklendi. Yargı Emekçisi R. Y. E. , İstanbul Bakırköy Adliyesinin 7. katından atlayarak hayatına son verdi.
R. Y. E’nin Yenibosna’da bulunan ek hizmet binasında İş Mahkemesinde görev yaptığı, birçok kez yer değişikliği talebinde bulunduğu, kabul edilmemesi üzerine Bakırköy Adliyesi Komisyon Başkanlığı ile görüşmeye gittiği ve oradan da olumsuz cevap verilmesi üzerine intihar ettiğine ilişkin duyumlarımız mevcuttur.
Yaşanan olayın hemen ardından Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Medya İletişim Bürosu’ndan yapılan açıklamada “Bakırköy Adliyemizde mübaşir olarak görev yapmakta olan R. E. Y. bugün saat 13. 00’te adliyemizin 7. katından atlayarak intihar girişiminde bulunmuştur. Olay yerine gelen 112 Acil personeli tarafından hayatını kaybettiği tespit edilmiştir,’ denildikten sonra “Personelimizin bir süredir kronik psikolojik rahatsızlığı nedeniyle tedavi görmekte olduğu anlaşılmıştır” şeklinde hızlıca bir açıklama yapılmıştır.
Değerli Basın Emekçileri,
Sendika olarak en son 16 Aralık 2020 tarihinde Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcısı Sayın Hasan Yılmaz ile yapılan görüşmede de yargı emekçileri üzerinde uygulanan mobbing üzerinde yoğun bir şekilde durduk. Yargı emekçilerinin maruz kaldığı mobbing uygulamalarına son verilerek çalışma koşullarının düzeltilmesi ve ekonomik, özlük ve sosyal haklara ilişkin düzenlemelerin bir an önce yapılması talebimizi web sayfamızdan da yargı emekçileri ile paylaştık.
Dün Bakırköy Adliyesinde yaşanan elim olayın sonucunda kaybettiğimiz çalışma arkadaşımızın ardından alelacele yapılan “kronik psikolojik rahatsızlığı vardı” açıklaması yargı emekçilerini derinden yaralamıştır.
BES olarak Adalet Bakanlığı’nı yaşanan bu elim olay hakkında tahkikat yürüterek sonucunu yargı emekçileri ile paylaşmaya davet ediyoruz.