DİRENEN DİSK ‘ BİRLEŞİK METAL İŞ ÜYESİ İŞÇİLERİN YANINDAYIZ!

310



KESK heyetimiz, çorum’da DİSK Birleşik Metal İş’e üye oldukları için işten çıkartılan 90 işçinin hakları gelecekleri ve emeğin hakları için 78. Gündür Ekmekçioğulları fabrikası önünde sürdürdükleri mücadelede sınıf kardeşlerimizle birlikte.
Konfederasyonumuz Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, Mali Sekreterimiz Elif Çuhadar ile SES Eş Genel Başkanımız Hüsnü Yıldırım, Eğitim Sen Genel Sekreterimiz İkram Atabay, Eğitim Sen Genel örgütlenme Sekreterimiz, Ramazan Gürbüz, BES Genel Sekreterimiz Aziz özkan ve Tüm Bel Sen Merkez Kadın Sekreterimiz Semra Kıratlı’dan oluşan KESK heyetimiz Ekmekçioğulları direnişinde; “Direnen işçiler kazanacak! Artık bıçak kemiğe dayandı. Yaşasın işçi sınıfının birleşik mücadelesi! Yaşasın sınıf dayanışması! Metal işçisi yalnız değildir! Direne Direne kazanacağız! Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber, ya hiçbirimiz! Birleşe birleşe kazanacağız!” sloganlarıyla karşılandı.
Eş Genel Başkanımız Mehmet Bozgeyik direniş alanında kısa bir açıklama yaparak dayanışma duygularımızı ifade etti, kamu emekçilerinin Metal işçilerinin her zaman yanında olduğunu dile getiren Eş Genel Başkanımız işten çıkarılan işçiler geri döndürülene kadar mücadelenin süreceğini, hak gasplarının önüne geçmek için mücadeleyi büyüteceklerinin altını çizdi.
Pandemi döneminde cod-29 ile işten çıkarılmanın tam bir hukuk tanımazlık olduğunu, işten çıkarmaların sendikal örgütlenme özgürlüğünün engellenmesi demek olduğunu ifade eden Eş Genel Başkanımız Mehmet Bozgeyik, bu baskı politikalarını kırana değin mücaleyi sürdüreceğimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz dedi.