10 EKİM’İ UNUTMA, UNUTTURMA! ASLA KAPATAMAYACAKSINIZ!

265



10 Ekim Ankara Garı katliamı sonrasında kaybettiğimiz barış karanfillerimizin anısına, yaralılarımızın yaralarını sağaltmasana yardımcı olmak, toplumsal belleğimizi canlı tutmak ve katliamı unutmamak, unutturmamak için kurulan “10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği”nin Ankara valiliğinin talebi üzerine açılan davada hukuksuzca, adeta KHK ile hukuksuz ve yasadışı olarak kapatılması sürecini ve yerine kurulan “10 Ekim Barış Derneği”nin kuruluşunu içeren basın açıklaması DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve 10 Ekim Barış Derneği birlikte Tüm Bel Bel toplantı salonunda gerçekleştirildi. Basın toplantısına MYK üyemiz İlhan Yiğit, Yusuf Şenol, DİSK Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün, TMMOB Genel Sekreteri Dersim Gül On Ekim Barış Derneği Başkanı Mehtap Coşgun 10 Ekim Davası Avukatlar Grubundan Avukat Mustafa Kemal Baran, HDP Mv. Kemal Bülbül ve kurum temsilcileri katıldı.
10 Ekim Barış ve dayanışma Derneği’nin kapatılmasının acımıza dahi saygı duyulmadığının çok net bir biçimde bir kez daha ortaya çıktığı, 10 Ekim’in ikinci bir kerbela olduğunun altı çizilen konuşmalarda,emek, demokrasi, hak ve özgürlükler mücadelesi veren milyonların katliamlarla susturulmak istendiği ifade edildi. 77 1 Mayıs katliamından, çorum, Sivas, Madımak katlimanına kadar bir çok katliamın hala aydınlatılmadığı, arkasındaki güçlerin ortaya çıkarılmadığı, gerçek sorumluların hesap vermemesi için mücadelenin sürdürüldüğü belirtildi.
Basın açıklamasında söz alan MYK üyemiz İlhan Yiğit, “[
Ankara Gar Katliamının gerçek sorumlularından yargı önünde hesap soracağız. Emek, barış ve demokrasi mücadelemizi sürdürüyoruz. ” dedi.
Konuya ilişkin videoyu YouTube kanalımızdan izleyebilirsiniz:
https://www. youtube.com/watch?v=tR_idHpEGJU&feature=emb_logo