BUGÜN 6 OCAK 2021: 679 SAYILI KHK’NIN YAYIMLANMA YIL DÖNÜMÜ’

311



BUGüN 6 OCAK 2021: 679 SAYILI KHK’NIN YAYIMLANMA YIL DöNüMü…“OHAL KOMİSYONU LAĞVEDİLSİN!, TüM KAMU GöREVLİLERİ DERHAL GöRVELERİNE İADE EDİLSİN!”
Bilindiği üzere, 6 Ocak 2017 tarihinde yayınlanan 679 sayılı KHK ile toplam 8 bin 393 kişi ihraç edilmiştir.
Bu KHK ile toplam 204 üyemiz ihraç edilmiş; bunlardan 9 arkadaşımız KHK ile, 57 arkadaşımız OHAL Komisyonu kararı ile ve 1 arkadaşımız da mahkeme kararı ile iade edilmiştir.
57 arkadaşımıza OHAL Komisyonu ve mahkemece red kararı verilmiştir. Karara bağlanan toplam sayımız 124 olup, halen OHAL İnceleme Komisyonunda bekleyen sayımız 80’dir.
OHAL Komisyonu kararlarını incelediğimizde; memuriyete girmeden önce hakkında verilen ve denetim süresi dolan kararların ihracın gerekçesi yapıldığı, kararların somut verilere değil söylentilere dayandığı, yargı kararı ile değil kurumun kanaati ile karar tesis edildiği görülmektedir. Komisyonun hukuki bir değerlendirme yapmak yerine adeta gerçeği yansıtmayan bilgi üzerine karar tesis ettiğini görmekteyiz.
İşlerinden atılan arkadaşlarımızın atılma gerekçelerinin başında “kurum kanaati”, yani idarecinin verdiği listenin gerekçe olarak kabul edildiğini biliyoruz. Bu durum, 8 Temmuz 2018 tarihinde çıkarılan 701 nolu OHAL KHK’sında da görülmüş ve Kurum kanaati ibaresi Resmi Gazetede yayınlanmıştır. Sendika yöneticisi ve üyelerimizin Sendikal faaliyetlerinden rahatsız olan, dikensiz gül bahçesi isteyen kurum yöneticileri arkadaşlarımızın isimlerini o dönemde Başbakanlığa bildirerek işlerinden atılmalarına neden oldular. Bu hukuksuzluğun yakından takipçisi olduğumuzu unutmamalarını bir kez daha altını çizerek belirtmek istiyoruz.
Bizler, arkadaşlarımızın haksız hukuksuz biçimde işlerinden edilmelerine neden olanların hukuk önünde hesap vermelerini istiyoruz!
Bizler, OHAL Komisyonunun lağvedilmesini istiyoruz!
Bizler, haklarında herhangi bir yargı kararı bulunmayan, hukuken suç olmayan gerekçelerle ihraç edilen tüm kamu görevlilerinin bütün haklarıyla birlikte derhal görevlerine iade edilmelerini istiyoruz!
Tarihin en güzel yerinde son sözü hep direnenler söyler şiarıyla, bütün üyelerimiz görevlerine dönene kadar, yaşanan bu hukuksuzluklar karşısında mücadele kararlılığı içinde olacağımızı buradan bir kez daha kamuoyuyla paylaşıyoruz.
Sendikamız, büro emekçilerinin haklı talepleri için çıktığı yolda yürümeye devam edecektir.

MERKEZ YÖNETİM KURULU