SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKAN VEKİLİ SAYIN İSMAİL YILMAZ İLE GÖRÜŞMENİN BİLGİ NOTU

269

Genel Başkanımız Serpil AKPINAR, Genel Sekreterimiz Aziz öZKAN, TİS ve Hukuk Sekreterimiz Şenol KöKSAL’ın katılımıyla, 16. 10. 2020 Cuma günü Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Vekili Sayın İsmail YILMAZ ile görüşme gerçekleştirilmiş ve işyerlerinde kurum çalışanlarının sorunları hakkına görüş alışverişinde bulunulmuştur.
Yapılan görüşmede, şube, temsilcilik ve işyerlerimizden gelen Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanlarının sorun ve talepleri gözden geçirilmiş olup özellikle pandemi döneminde dönüşümlü çalışmanın yetersizliği, bilim insanlarının önermesi doğrultusunda bir uygulamanın hayata geçirilmesi gerektiği ifade edilmiş, kurum iş yükü ve personel eksikliği, ücret adaletsizliği, açıkta olan üyelerimize ilişkin kurumun uhdesinde olan konularda gereken desteğin verilmesi konuları üzerinde durulmuştur.
Sayın İsmail Yılmaz tarafından yapılan açıklamada ise, açıkta olan arkadaşlarımızın durumlarında sona gelindiği ve önümüzdeki günlerde açıklanacağı, kurum personel eksikliğine ilişkin 1500 yeni personelin alımının yapıldığı, en kısa zamanda göreve başlatılacakları, kurum personelinin ekonomik durumlarının iyileştirilmesi konusunda çalışmaların devam ettiği, kimi illerde yaşanılan öznel sorunlar ile ilgili gereken hassasiyetin gösterileceği ifade edilmiştir.