MERSİN ŞUBEMİZ: YARGININ BAĞIMSIZLIĞINI, YARGI EMEKÇİLERİNİN HAKLARINI İSTİYORUZ!

263



Mersin Şubemiz, Yargı Yılı açılışı nedeniyle Şubemiz binasında basın toplantısı düzenledi.
Şube Başkanımız Murat Doğan tarafından yapılan açıklamada; BES olarak; Yargı Emekçileri için insanca yaşam ve insanca çalışma koşullarının yaratılması için, hukukun üstünlüğüne dayalı eşit, laik, demokratik, barışçıl bir adalet sistemi için mücadeleye devam edeceğimiz belirtilerek, yargı Emekçileri, insanca yaşam, güvenceli iş, güvenli gelecek için verdiğimiz mücadelede, taleplerimizin karşılanması için tek ses olmaya ve Sendikamızda örgütlenmeye davet edildi.
Açıklamada taleplerimiz şu şekilde sıralandı:
TALEPLERİMİZ NETTİR:
1- Yargı emekçilerine insanca yaşayacakları bir ücret için derhal ek zam verilmelidir.
2- Şu anda Ankara, İstanbul ve İzmir illeriyle sınırlı olmak üzere ödenen yol ücretleri, tüm yargı emekçilerine ödenmelidir.
3- Zabıt Katibi yargı emekçilerine Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni kadrosu verilmelidir.
4- Sözleşmeli istihdama son verilmeli, güvenceli istihdam esas alınmalı ve 4/B kadrosunda istihdam edilen yargı emekçileri 4/A kadrosuna geçirilmelidir.
5- Disiplin soruşturması yönünden 2802 sayılı Yasanın ilgili hükümleri kapsamından çıkarılarak yargı emekçilerinin de 657 sayılı Yasa kapsamında disiplin soruşturmasına tabi tutulması konularında düzenleme yapılmalıdır.
6- Fazla mesai ücretleri genişletilerek tüm yargı emekçilerine ödenmesi sağlanmalıdır.
7- Atama ve görevde yükselmelerde mülakat değil, liyakat esas alınmalıdır.
8- Yardımcı yargı personelinin mağdur edilmeden yer değişikliği işlemleri gerçekleştirilmelidir.
9- Artan iş yüküne karşın yeteri kadar personel alımı yapılması yerine yargı emekçileri üzerindeki baskı arttırılarak sorun çözülmeye çalışılmaktadır. Bu tür uygulamalardan vazgeçilerek yeterli personel istihdamı yapılmalıdır.