TELAFİSİ OLMAYAN BİR OHAL KOMİSYONU KARARI DAHA: İHRAÇ EDİLDİKTEN SONRA VEFAT EDEN DİYARBAKIR ŞUBE ESKİ BAŞKANIMIZ GÖREVİNE İADE EDİLDİ. . .

297



İhraç Edildikten Sonra Vefat Eden Diyarbakır Şube Eski Başkanımız Ahmet çoban Görevine İade Edildi?
Hukuki değil idari bir organ olarak kurulan hükümet güdümündeki komisyonun çalışma yöntemi, esası ve karar alma hızı telafisi mümkün olmayan dramların yaşanmasına neden olmuştur.
677 sayılı KHK ile ihraç edilen Diyarbakır Şube eski Başkanımız Ahmet çOBAN Komisyon incelemesi sonuçlanmadan 22. 04. 2019 tarihinde vefat etmiş, OHAL Komisyonu kararıyla görevine iade edildiği bildirilmiştir.
İktidar ve onun atadığı komisyon tüm bu yaşananların hesabını hukuken ve vicdanen nasıl verecek?
Aileleriyle birlikte yüzbinlerce insanın anayasal haklarının ellerinden alınarak açlık ve sefalete mahkûm edilerek sisteme biat ettirilmeye çalışılması aynı zamanda insanlık suçudur. Bu suça iktidarın yanı sıra OHAL Komisyonu üyeleri de ortaktırlar.
Buradan bir kez daha çağrıda bulunuyoruz:
Hukuka ve uluslararası sözleşmelere aykırı, etkin olmayan, denetlenemeyen, kendisini Anayasa ve yasalar üstü gören, hükümetin bir organı gibi çalışan ve idari bir mekanizma olan OHAL Komisyonu derhal lağvedilmelidir. Haklarında memuriyeti engelleyen herhangi bir kesinleşmiş yargı kararı bulunmayan, hukuken suç olmayan gerekçelerle ihraç edilen tüm kamu görevlileri bütün haklarıyla birlikte derhal görevlerine iade edilmedir.

Hukuksuz ihraçlardan dolayı mağdur olan tüm kamu emekçilerinin maddi, manevi hak kayıpları karşılanmalıdır.
Haksız ve hukuksuz ihraç edilen tüm üyelerimiz görevlerine iade edilinceye kadar mücadele etmeye devam edeceğiz!
BİZ KAZANACAĞIZ, GERİ DöNECEĞİZ!