SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKAN VEKİLİ SAYIN İSMAİL YILMAZ İLE YAPILAN GÖRÜŞMENİN BİLGİ NOTU. . .

218

Genel Başkanımız Serpil Akpınar, Genel Sekreterimiz Aziz özkan, Genel TİS ve Hukuk Sekreterimiz Şenol Köksal ve Genel Basın Yayın Sekreterimiz Bahadır Berdicioğlu’ndan oluşan heyetimiz, 7 Şubat 2020 Cuma günü SGK Başkan Vekili Sayın İsmail Yılmaz’ı, Kurum Başkanlığı görevine vekaleten atanması nedeniyle ziyaret etmiştir.
Ziyarette, Heyetimiz tarafından kurum çalışanlarının 666 sayılı KHK ile yaşadığı ekonomik kayıplar ve bunların yeniden kazanılması (ikramiyeler vb. ) ile,
başta personel eksikliği nedeniyle yaşanan iş yükü olmak üzere kadro ve özlük hakları sorunlarına ilişkin görüşlerimiz dile getirilmiştir.
Sayın İsmail Yılmaz ise taleplerimizi değerlendirirken, kendisinin de kurum içinden geldiğini ve bu sorunları da yaşayan biri olarak en acil ele alacakları konunun çalışanların mağduriyetlerinin giderilmesi olduğunu belirtmiştir.
Ayrıca, açıkta olan üyelerimiz ile KHK ile ihraç edilmiş üyelerimizin işe dönüşleriyle ilgili sürecin hızlandırılması konusunda gerekli çalışmaların yapılacağı hususunda hem fikir olunmuştur.
Görüşmenin ardından, şubelerimizden ve işyerlerimizden gelen Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanlarının sorun ve talepleri dosya halinde Sayın İsmail Yılmaz’a sunulmuştur.