ADALET BAKANLIĞI BAKAN YARDIMCISI SAYIN CENGİZ ÖNER İLE YAPILAN GÖRÜŞMENİN BİLGİ NOTU

289



10. 12. 2019 Salı günü Genel Başkanımız Serpil AKPINAR, Genel Sekreterimiz Aziz öZKAN, Genel örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz özlem YILMAZ YEŞER ve Genel TİS Hukuk Sekreterimiz Şenol KöKSAL’dan oluşan heyetimiz tarafından Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcısı Sayın Cengiz öNER ile görüşme yapılmış, sorun ve taleplerimize ilişkin kendisine dosya sunulmuştur.
Heyetimiz, Yargı Emekçilerinin varolan sorunlarından Bakanlığın kendi imkanları ile çözülebilecek olanların
bir an önce çözüme kavuşturulması, diğer konularda ise Bakanlığın Yargı Emekçilerinin yanında yer alması gerektiğini ifade etmiştir.
Yapılan görüşmede, fazla çalışma ücreti uygulamalarındaki sorunlar, eksik personel sorununun yarattığı ağır iş yükü, ücret adaletsizlikleri, personelin yer değişikliği konusunda idarenen keyfi tutumu, sosyal çalışma görevlilerinin sorunları, özellikle Ankara’daki binaların dağınıklığı nedeniyle personelin yaşadığı sıkıntılar, merkez ve taşra teşkilatındaki ulaşım sorunu, havuz parasının dağıtılmayışı, Yargı Reform Strateji Belgesinde yer verilen yazı işleri müdürlüğü kadrosunun yeniden düzenlenmesi, OHAL Komisyonunun karar alma sürecinin uzamasının yarattığı adaletsizlik gibi bir çok sorun heyetimiz tarafından gündeme getirilmiş ve çözümü için adım atılması talep edilmiştir.
Sayın Cengiz öNER, dosyamız içeriğinde yer alan ve sözel olarak da ilettiğimiz sorunlar ve çözüm önerilerimizin dikkate alınacağını, özellikle personel eksikliği, kreş ve kurum tabipliği konusunda çalışmalar yapılacağını belirtmiş ve yargı emekçilerinin sorunlarına ilişkin tekrar görüşmeler yapılarak sürece dair bilgi alış-verişine devam edilmesi karşılıklı olarak ifade edilmiştir.
Sunulan Dosyamız İçin