BASKILAR, GÖZALTILAR, TUTUKLAMALAR BİZLERİ YILDIRAMAZ!

257

Bilindiği üzere 22 Kasım 2016 tarihinde yayınlanan 677 sayılı KHK’ler ile, aralarında Şube Yöneticilerimizin de bulunduğu çok sayıda kamu görevlisi hukuka aykırı şekilde ihraç edilmişlerdir.
Yaşanan bu hukuksuzluğa tepki olarak Sendikamızın almış olduğu karar doğrultusunda kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla basın açıklamaları yapılması kararlaştırılmış, buna istinaden Mersin Şubemiz de Mersin Defterdarlığı önünde basın açıklaması yapılmasını planlamıştır.
Ancak, yapılacak basın açıklamasına, Mersin Valiliğinin yasaklama kararı gerekçe gösterilerek izin verilmemiştir. Bunun üzerine Şube Başkanımız basın açıklaması için toplanan kitleyi, basın açıklamasına izin verilmediği ve Valiliğin yasaklama kararı olduğu konusunda bilgilendirmiştir.
Basın açıklaması yapılmadan sona ermiş, ancak açıklama için orada bulunan 6 kişi hakkında dava açılmış ve Mersin 10. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Şube Başkanımız Yusuf Kaya, Şube Eski Başkanımız Merdan Taş, Yönetim Kurulu üyelerimiz Muhbet Taş ve Güven Akaltun ile SES Şube Başkanı Yılmaz Bozkurt ve Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şube Yönetim Kurulu üyesi Nuran Kılıçkaya hakkında izinsiz gösteri suçundan 15’er ay hapis cezası verilmiştir.
4 Ocak 2019 Cuma günü, üç gün sürecek cezanın infazına başlanmıştır.
Arkadaşlarımıza uygulanan bu haksız ve hukuksuz tutumu kınıyor, baskıların bizleri yıldıramayacağının bilinmesini buradan bir kez daha ifade ediyoruz.