KONFEDERASYONUMUZA YÖNELİK YAŞANAN PROVAKOSYONDA SON DURUMA İLİŞKİN AÇIKLAMA!

211



24 Kasım 2017 tarihinden bu yana Konfederasyonumuzun Genel Merkezi’nde süregelen ve 15 Ekim 2018 itibarıyla sonlandırılan işgal eylemine ilişkin olarak demokratik kamuoyunu çeşitli kereler bilgilendirmiş bulunmaktayız. Fakat yaşanan yeni gelişmeler ışığında kamuoyunu yeniden bilgilendirme ihtiyacı duyulmuştur.
Bir yıla yaklaşan işgal eylemi süreci boyunca Konfederasyonumuz örgütsel sorumluluğun bir gereği olarak görüşme ve diyalog yoluyla, sendikamızın tüzüğü, hukuku ve ilkeleri doğrultusunda hareket etme ve çözüm arama konusunda ısrarcı olmuş, söz konusu anlayışın da bu hukuka uygun davranmaya çağrılması tutumunu sürdürmüştür. Ne yazık ki; gelinen aşamada soruna örgütsel hukukumuz çerçevesinde bir çözüm bulmak mümkün olmamıştır.
Gerek sosyal medyada, gerek herkesin erişimine açık olan yayınlarda merkez yürütme kurulu üyelerine, üyelerimize ve yöneticilerimize yönelik karalama kampanyaları, hakaretler, fotoğrafların paylaşılması suretiyle hedef gösterme tutumu devam etmiş, tehdit içeren birkaç mektup konfederasyon genel merkezine gönderilmiştir. Bu tutum, üye ve yöneticilerimize yönelebilecek her türlü fiziksel saldırıya kapı aralamakta, provokasyonlara malzeme edilme riski taşımaktadır.
Provokasyona bu kadar açık hale getirilen duruma rağmen, işgal eylemine katılan üyelerin bu tip saldırılardan mutlak suretle uzak duracağını, tehditkar tutumlar takınmayacağını düşünüyoruz.
Tüm kamuoyunun erişimine açık olan sosyal medya hesaplarında, çeşitli yayınlarda üye ve yöneticilerimize yönelik tehditler karşısında herhangi bir başvuru ve talebimiz olmadığı halde kendine vazife çıkaran İl Emniyet Müdürlüğü tarafından tarafımıza bir tebligat gönderilerek yöneticilerimize yönelik tehditlere karşı “çeşitli önlemler alınmasını isteyip istemediğimiz” sorulmuştur. KESK, kendi üyeleri ile ilgili örgütsel hukuka uygun olmayan her tür tutum ve davranışı yine kendi tüzüğü ve hukuku çerçevesinde kendi içerisinde çözme taraftarı olmuştur. Kendine yönelik herhangi bir saldırı içinde olmayacağını düşündüğü üyelerine ilişkin de bu tutumu ısrarla korumaya devam edecek, üyelerine karşı böyle bir başvuru yapmayı hiçbir zaman da söz konusu dahi etmeyecektir.
Tüm sorunlara, hakaretlere, karalamalara, hedef göstermelere rağmen üyelerimiz Konfederasyonuna sahip çıkacak kültür ve birikime sahiptir. Ancak böylesi tehlikeli bir noktaya varmış bulunan zeminden çıkılması için derhal bu yöntem ve dilin, işgalin devamını meşrulaştırma girişiminin artık sonlandırılması gerekmektedir.
KESK, tüm bölgelerde her tür baskı ve yıldırma politikasına rağmen yoksullaşmaya, güvencesizliğe, işsizliğe karşı tüm emek ve demokrasi güçleriyle birlikte mücadeleyi yükseltmek için alanlardadır.
Faşizme, yoksulluğa ve krizin faturasının emekçilere çıkartılmak istenmesine, emeğe yönelik saldırılara, anti-demokratik, faşizan uygulamalara karşı herkesi KESK’le omuz omuza mücadeleye, alanlara çağırıyoruz.
Saygılarımızla…
Yürütme Kurul