OHAL KOMİSYONU KARARLARINA İLİŞKİN TBMM İNSAN HAKLARI İNCELEME KOMİSYONU ÜYESİ SAYIN ÖMER FARUK GERGERLİOĞLU İLE GÖRÜŞTÜK.

247

Genel Sekreterimiz Aziz özkan ile Genel Mali Sekreterimiz Sedat Suna, KHK ile ihraç edildikten sonra Halkların Demokratik Partisi’nden Kocaeli Milletvekili seçilen, aynı zamanda İnsan Hakları İnceleme Komisyonu üyesi olan ömer Faruk GERGERLİOĞLU ile TBMM’de bir görüşme gerçekleştirmişlerdir. Görüşmede ihraç üyemiz İŞKUR Uzmanı Sinan OK’da yer almıştır.
Yapılan görüşmede öncelikle, Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç olan ve
OHAL Komisyonu ile red kararı verilen ve bunlardan bir kısmının savcılık tarafından beraat ve kovuşturmaya yer olmadığına ilişkin karar bulunan üyelerimize ilişkin dosya sunulmuştur.
Görüşmede, OHAL Komisyonu tarafından verilen red kararları ve gerekçelerinin hukukken hiçbir karşılığının olmadığı, tamamen Kurum kanaati ile verilen kararlar olduğu bu kararlara karşı itirazlar içinde yalnızcı iki İdare Mahkemesinin bulunduğu dile getirilmiştir. 130 bin ihracın olduğu bir ülkede iki İdare Mahkemesinin bulunmasının mağduriyetleri katlayarak artırdığı; haksız ve hukuksuz şekilde işlerinden olan tüm kamu emekçilerinin bir an önce işlerine iade edilmelerinin sağlanması ve sorunların çözümü için her düzeyde girişimlerde bulunulması ve sendikalar ile koordineli çalışmaların yürütülmesinin önemine değinilmiştir.