DİYARBAKIR ŞUBEMİZ: HER KOŞULDA; BAĞIMSIZ YARGI İÇİN, ADALET İÇİN, YARGI EMEKÇİLERİNİN HAKLARI İÇİN MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ!

287

Diyarbakır Şubemiz tarafından, yeni adli yıl açılışı dolasıyla 7 Eylül 2018 Cuma günü Diyarbakır Adliyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirilmiş, yargı çalışanlarının sorunlarını ve Sendikamızın talepleri kamuoyuyla paylaşılmıştır.
Şube Basın Yayın Sekreterimiz Dilan Yakut tarafından yapılan açıklamada; 60 binin üzerinde yargı emekçisinin kölece çalışma koşullarında yargı hizmeti üretmeye çalıştığı ve açlık sınırındaki ücretler, olumsuz çalışma koşulları, iş güvencesinin ortadan kaldırılarak bir gecede KHK ile işinden edilme endişesi, ihraç edilenlerin dışarıda iş bulup yaşamlarını sürdürmelerine dahi izin vermeyen, açlıkla terbiye etmeye yönelik uygulamalar vb gibi nedenlerle kamu emekçilerinin ekonomik, sosyal ve psikolojik olarak kıskaç altına alındığı belirtilmiştir.
Açıklamanın ardından, yargı emekçilerini, insanca yaşam, güvenceli iş, güvenli gelecek için verdiğimiz mücadelede, taleplerimizin karşılanması için tek ses olmaya ve Sendikamızda örgütlenmeye davet edilmiştir.
BES, dün olduğu gibi bugün de, yargı emekçilerinin taleplerinin sesi olmaya, talepleri için mücadele etmeye devam edecektir!