ANKARA 2 NO’LU ŞUBEMİZ: VERGİ DAİRESİ ÇALIŞANLARINI VE MÜKELLEFLERİ HEDEF ALAN SALDIRIYI KINIYORUZ!

244



Ankara 2 No’lu Şubemiz, 1 Şubat 2018 Perşembe günü Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı’nda meydana gelen patlamaya ilişkin basın toplantısı düzenledi.
5 Şubat 2018 Pazartesi günü Şubemiz binasında düzenlenen ve Şube Başkanımız Mevlüt çakmak tarafından yapılan açıklama aşağıdadır:
BASINA VE KAMUOYUNAAnkara Garı, Merasim Sokak ve Güvenpark gibi sivilleri hedef alan katliamların acısını dindirememişken yeni bir saldırı daha yaşadık. 1 Şubat 2018 Perşembe günü şubemizin örgütlü olduğu, Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı birimleri ve 3 vergi dairesinin hizmet verdiği binada bir patlama gerçekleşmiş, giriş katının ve bir üst katın büyük kısmı yıkılmış, 17 katlı binanın 7 ve 8. Katlarına kadar hasar oluşmuştur. Patlamanın mesai saati dışında yaşanması can kaybının yaşanması önlemiştir. Bu da bizim tesellimiz olmuştur.
Büro Emekçileri Sendikası tüm mücadelesini insanca bir yaşam üstüne kurmuş, bunu yaparken de en kutsal hak olan yaşam hakkını tavizsiz bir biçimde savunmuştur. Her zaman olduğu gibi halkı hedef alan bu saldırıda da tarafımız bellidir. Maliye emekçilerinin ve vatandaşlarımızın canına kasteden vicdanları körleşmiş odakları lanetliyor, çalışanlara ve halkımıza geçmiş olsun diyoruz.
Sendikamız patlamayı haber aldığı andan itibaren Şube Yönetim Kurulumuz ve İşyeri temsilciliğimiz olay yerine intikal etmiştir. 2 Şubat 2018 Cuma günü Şube Yönetim Kurulumuz
tekrar olay yerine gitmiş, ancak bina etrafındaki sokaklar yaya ve araç trafiğine kapatıldığı için binaya ulaşmaları mümkün olmamış, buna rağmen Ankara Makine Mühendisleri Odası ve İnşaat Mühendisler Odası ile koordinasyon sağlayarak patlamanın kaynağını bulmaya çalışmıştır.
Kamuoyunun dikkatini bir noktaya çekmek isteriz; patlamadan 1 gün önce Motorlu Taşıtlar Vergisi ile bazı vergilerin ödemesinin son günü olması nedeniyle vergi daireleri saat 20. 00’ye kadar çalışmıştı. Eğer bu saldırı 1 gün önce yaşansaydı yüzlerce Maliye emekçisinin ölümüne ve yaralanmasına yol açacaktı. Bu tip saldırıları; nereden, nasıl ne amaçla yapıldığına bakmaksızın kınamak ve yaşam hakkını savunmak sendikamızın temel ilkelerindendir. Şehrimizde, ülkemizde, bulunduğumuz coğrafyada ve dünyada barışı ve kardeşliği savunmak yine sendikamızın asla vazgeçmeyeceği ilkelerden biridir.

Bu saldırıları yapanlar bilsinler ki; şehrimizde ve ülkemizde sürekli hale gelen bombalarına alışmayacağız, kanıksamayacağız, inadına yaşamı savunmaya devam edeceğiz. Bu saldırıları yapanlar akıllarından çıkarmasınlar ki; bizim öfkemiz daha da büyüyecek ve yaşam hakkını sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz. Bu; kalbi barıştan, adaletten yana atan herkesin görevidir.
Halkımıza ve çalışanlara bir kez daha geçmiş olsun diyor, yetkilileri aynı sorunun bir kez daha yaşanmaması için önlem almaya ve patlamanın olduğu binada görev yapan çalışanlarda oluşabilecek travmalara karşı rehabilitasyon hizmeti vermeye çağırıyoruz.

BES ANKARA 2 NOLU ŞUBE

YÖNETİM KURULU