SÖZ BARIŞIN: ÇAĞLAYAN ADLİYESİ’NDE BARIŞ AKADEMİSYENLERİNDEN HUKUK DERSİ!

255


“Bu suça ortak olmayacağız” bildirisi imzacısı Barış için Akademisyenler’den haklarında “örgüt propagandası” yapmak iddiasıyla dava açılan sekiz akademisyenin duruşması bugün (21 Aralık) çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’nde görülüyor.
33. ve 36. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmalarda Marmara üniversitesi’nden 5, Yıldız Teknik üniversitesi’nden 2 ve İstanbul üniversitesi’nden 1 akademisyen yer alıyor.
Duruşma öncesi KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen, TTB Merkez Konsey Başkanı Raşit Tükel ve Eğitim Sen Başkanı Feray Aytekin Aydoğan kısa birer açıklamada bulundular.
Açıklamada bulunan KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen: “Barış talebi yargılanamaz. Üniversiter değerleri, akademik özgürlüğü, özerkliği, bilimsel özgürlüğü sonuna kadar savunmak için bugün burada bir kez daha
bir aradayız! Bilinmelidir ki, bu dava ile OHAL ile yönetilen bir ülkenin vatandaşları, emekçileri, akademisyenleri olarak yarına, geleceğe ilişkin umutlarımız hedef alınıyor, buna izin vermeyeceğiz, bu ülkenin halkları olarak yürütülen kirli emperyalist savaşın bir parçası olmayacağız, akademi biat etmedi, biat etmeyecek. Bizler emperyalist savaşa karşı akademisyenler olarak kamusal sorumluluklarımız gereği barışı savunduk, bu dava aynı zamanda barışın, akademinin ve üniversiter değerlerin yargılanmasıdır. Hiç kimse, düşünce özgürlüğünü yok sayan bu dava karşısında susmayacak, hiç kimse barış talebimizi engelleyemeyecek, bugün olsa gene barış bildirisine her birimiz imzamızı atarız, üniversiter değerlerin çiğnenmesine, yok edilmesine izin vermeyeceğiz” dedi.