KESK: OHAL DEĞİL DEMOKRASİ! İL GEZİLERİMİZ DEVAM EDİYOR!

246


Geleceğimizi ipotek altına almaya çalışan OHAL KHK rejimine karşı, OHAL’in kaldırılması amacıyla “OHAL DEĞİL DEMOKRASİ” kampanyası çerçevesinde
düzenlenen ülke genelinde il gezileri kapsamında Samsun-Ordu-Sinop’a giden KESK heyeti çeşitli temaslarda bulunarak sendikal ve siyasal süreci değerlendirdi.
Samsun’da KESK Eğitim, örgütlenme ve Basın-Yayın Sekreteri
İLHAN YİĞİT,
EĞİTİM SEN Genel Başkanı
FERAY AYTEKİN AYDOĞAN,
SES Genel Sekreteri
PINAR İçEL çEPE, TüM BEL-SEN
Merkez Kadın Sekreteri
SEMRA KIRATLI
, BES Merkez Kadın Sekreteri
BANU AYKAç, YAPI YOL-SEN Merkez Kadın Sekreteri
HAVA AVCI

ve şube yöneticilerinin katılımıyla Eğitim Sen Samsun Şube binasında basın toplantısı düzenlendi.
DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, ‘OHAL değil demokrasi’ konulu basın açıklaması yaptı. Heyet adına konuşan KESK MYK üyesi İlhan Yiğit, “OHAL ve KHK’lar millete karşı tek adam rejiminin kurulması için kullanıldı. Bu dönemde TBMM etkisizleştirildi, muhalif olduğu için her meslekten kamu çalışanları ihraç edildi. Basın yayın organları kapatıldı, OHAL, tek sesli Türkiye inşa etmek için kullanıldı” ifadelerini kullandı.
130 BİN EMEKçİ İHRAç EDİLDİ
Darbe ile ilişkileri somut olarak saptanmadan insanların ihraç edildiğini belirten Yiğit, “Hiçbir somut delile dayanmadan 130 binin üzerinde kamu emekçisi işinden edildi. 50’nin üzerinde emekçi bu dönemde intihar etti. 4 bin 99 KESK, 2 bin DİSK, 3 bin TMMOB üyesi ve 3 bin 342 hekim kamudaki görevinden ihraç edildi. Bir kişinin talimatıyla çalışan ve tüm muhalifleri keyfi biçimde tutuklayan mahkemeler on binlerce insanı mağdur etti” şeklinde konuştu.
KESK Eğitim, örgütlenme ve Basın yayın Sekreteri İlhan Yiğit saat
09. 00’da Haberaks TV’de programa konuk oldu. KESK Heyeti, Milli Eğitim Müdürü ile gerçekleştirilen görüşmenin ardından şube yöneticileri ile birlikte saat
Samsun Valisi ile görüştü.
[kck]iframe allowfullscreen= frame0 =300 scrolling=no src=https://www.youtube.com/watch?v=wE7IeIIsBac 500