MALİYE BAKANI SAYIN NACİ AĞBAL, VAAT DEĞİL TALEPLERİMİZ İÇİN SOMUT ADIM İSTİYORUZ!

235

TBMM’de görüşülmesi devam eden ve kamuoyunda Torba Yasa olarak ifade edilen ‘Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nın 13 Kasım 2017 Pazartesi günkü oturumunda; Maliye Bakanı Naci Ağbal, taşeron işçilere kadro verilmesi, ataması yapılmayan sağlık emekçilerinin durumu vb. gibi soruların yanı sıra Maliye Bakanlığı’nda Gelir Uzmanlığı sınavı açılıp açılmayacağı sorusunu da cevaplandırmıştır.

CHP İstanbul Milletvekili Sibel özdemir’in daha önce Maliye Bakanı Sayın Naci Ağbal’ın verdiği sözü de hatırlatarak, Maliye Bakanlığında Kurum İçi Uzmanlık Sınavı açılıp açılmayacağı sorusuna;
Maliye Bakanı olarak bu konuda görüşünün olumlu olduğu, daha önceki açıklamalarında da görüşünü ifade ettiğini, bu konu ile ilgili kanun tasarısını Başbakanlığa sevk ettiklerini, Hükümet düzeyinde bakan olarak bu konuda girişimlerinin devam ettiğini, inşallah bir sonuç alınca maliyedeki arkadaşları sevindirmeyi en başta Maliye Bakanı olarak kendisinin istediğini ifade etmiş, “İnşallah bu konuda güzel gelişmeler olacak diye ümit ediyorum” diyerek sözlerini tamamlamıştır.
TBMM’de haftalardır görüşülen ve maddelerinin önemli bir kısmını vergi alanındaki düzenlemelerin oluşturduğu Torba Yasada Maliye Emekçilerinin taleplerinin de yer alması gerekirken, ancak sorulan bir soru karşısında Maliye Emekçilerinin taleplerinden yalnızca bir tanesi gündeme gelebilmiştir.
BES olarak Maliye Emekçilerinin tüm taleplerinin maliye hizmetleri sınıfı oluşturularak bütünlüklü olarak ele alınmasını, Maliye Bakanlığının Maliye Emekçilerinin söz ve karar sahibi olacağı bir işleyişe kavuşturulmasını yıllardır savunuyoruz. Yakın bir tarihte TBMM’de görüşülen Torba Yasaya bir madde eklenerek, Maliye Bakanlığında Gelir/Gider ayrımı olmaksızın yıllardır yapılmayan Kurum İçi Uzmanlık Sınavlarının açılması konusunda TBMM’de girişimlerde bulunduk, faks eylemleri yaptık, bu konuda önergeler hazırladık.
Gelinen noktada Maliye Bakanı Sayın Naci Ağbal’ın en azından taleplerimizden biri hakkında duyarlılığa sahip olması olumlu olmakla birlikte yeterli değildir.
Binlerce Maliye Emekçisi iş saatleri dışında zaman ayırarak ve ciddi maliyetlere katlanarak dört yıllık Açık öğretim Fakültesini bitirmiş, yıllardır da Kurum İçi Uzmanlık Sınavı açılmasını beklemektedir. Maliye Bakanlığında iş barışının bozulmasının nedenlerinden birisi, uzman kadrolarının iş tanımının yapılmaması ve aynı masada aynı işi yapan Maliye Emekçileri arasındaki ücret adaletsizliğidir. Yine Uzmanlık Sınavı süreçlerinde fırsat eşitliğinin yaratılmamış olması da, eşitsiz uygulamalara kaynak teşkil etmiştir. Bu sebeple kurum içi Uzmanlık Sınavları bir an önce açılmalı, öğrenim ve KPSS şartı kaldırılarak sınava girişte tüm Maliye Emekçilerine fırsat eşitliği sağlanmalıdır.
Gerek Torba Yasada gerekse de 2018 yılı Bütçe Kanunu sunumunda ve kanun tasarısında Maliye Emekçilerinin verdiği hizmet üzerinden olumlu değerlendirmeler yapan Maliye Bakanı Sayın Naci Ağbal; Sendikamızın görüş ve talepleri doğrultusunda Maliye Emekçilerinin sorunlarına duyarlı olmalıdır. Gelir Uzmanlarının ek gösterge talebinden, ek ödemelerin emekli aylığına dâhil edilmesine kadar birikmiş taleplerimizin bir an önce gündeme alınarak, emekçiler üzerindeki vergi yükünün düşürülmesi için çalışmalar başlatılmalıdır.
“Maliyedeki arkadaşları sevindirmeyi en başta Maliye Bakanı olarak ben istiyorum” diyen Sayın Naci Ağbal’ı Maliye Emekçilerinin sorunları konusunda Sendikamızın yıllardır ifade ettiği taleplere ilişkin duyarlılığa ve Sendikamızla diyaloğa davet ediyoruz.