EMEK, BARIŞ VE DEMOKRASİ MÜCADELESİ VERENLER YARGILANAMAZ!

250


29 Ekim 2016 tarihinde çıkarılan 675 sayılı KHK ile ülke genelinde binlerce kamu emekçisinin ihraç edilmesi ile ilgili basın açıklaması gerçekleştiren o tarihte Eğitim Sen Adana Şube Başkanı ve aynı zamanda KESK Adana Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü olan,
Eğitim Sen Genel Mali Sekreteri Ahmet Karagöz’e
açılan Cumhurbaşkanı’na hakaret davasının ilk duruşması bugün (19 Ekim 2017), Adana 22. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü.
Davanın ilk duruşması öncesinde İnönü Parkı’nda yapılan basın açıklamasına Mali Sekreterimiz Ramazan Gürbüz katıldı. Basın açıklamasında; iktidarın ideolojik çizgisinde olan ve tamamı “siyasal kadro” olarak atanan mülki amirlerin, idari makamlar eliyle yürüttüğü baskı politikaları, üyelerimize yönelik açılan disiplin soruşturmaları, verilen cezalar ve açılan davaların tümüyle hukuk dışı ve anti demokratik olduğu ifade edilerek, Konfederasyonumuzun ve bağlı sendikalarımızın tüm sendikal faaliyetlerini zorlama yöntem ve yönelimlerle suç kapsamında değerlendirildiği, oysa suç isnat edenlerin FETö kapsamında tutuklandığı vurgulanarak adaletin bir an önce sağlanması gerektiği ve emek, demokrasi ve barış mücadelemizden taviz verilmeyeceği dile getirildi.
Dava 14 Kasım tarihine ertelendi.