8. DÖNEM 1. MERKEZ TEMSİLCİLER KURULUMUZ ANKARA’DA TOPLANDI. . .

250

Sendikamızın 8. Dönem 1. Merkez Temsilciler Kurulu Toplantısı 29-30 Eylül 2017 tarihlerinde 55 Temsilcimizin
katılımıyla Eğitim-Sen Genel Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirilmiştir.
“Geçmiş Siyasal ve Sendikal Sürecin Değerlendirilmesi”, “önümüzdeki Sürecin Değerlendirilmesi” ve “Dayanışma Yönetmeliğinin Görüşülmesi” gündemleriyle toplanan kurulumuz,
Genel Sekreterimiz Aziz özkan’ın açılış konuşması ve emek ve demokrasi mücadelesinde yitirdiklerimiz adına saygı duruşuyla başlamıştır.
Ardından divan oluşturulmuş, Divana Genel Sekreterimiz Aziz özkan, Kocaeli Şubemizden Merve Kanbur ve Diyarbakır Şubemizden Abdurrahim Alçiçek seçilmiştir.
Genel Başkanımız Serpil Akpınar’ın yaptığı giriş konuşmasının ardından Şube ve Temsilciliklerimizin gündemlere ilişkin önerilerini ve değerlendirmelerini içeren konuşmalara geçilmiştir.
Sırasıyla Ankara 1 No’lu Şube başkanımız İsmet Meydan, Zonguldak’tan Gökhan Onkardeşler, Aydın’dan Abadurrahim Erdem, Van’dan Mehmet Ali Dündar, Ankara 2 No’lu Şube Başkanımız Mevlüt çakmak, Manisa’dan Deniz Alkan, Balıkesir Şube Başkanımız özgül Erdem Coşar, Diyarbakır’dan Abdurrahim Alçiçek, İzmir Şube Başkanımız Mustafa Güven, Bursa’dan Nuriye Aydemir, Denizli Şube Başkanımız Yusuf Yurdakul, İstanbul 1 No’lu Şube Başkanımız Dursun Doğan, İstanbul 2 No’lu Şubeden Zeynep Yıldırım, İstanbul 3 No’lu Şube Başkanımız Salih Aksoy, İzmir’den Melahat Yıldırım, Batman’dan İhsan Gümüşten, İstanbul 2 No’lu Şubeden özer Avanaş, İzmir’den Ramis Sağlam, Karaman İl Temsilcimiz Ahmet Baştuğ, Ankara 1 No’lu Şubeden Sinan Ok, İstanbul 3 No’lu Şubeden Esin Arslan, Aydın Şube Başkanımız Musa Ekici ve Tekirdağ’dan Cengiz Demir’in gündemlere ilişkin konuşmalarının ardından birinci gün tamamlanmıştır.
İkinci gün gündem konuşmalarına devam edilmiş, sırasıyla Kocaeli Şube Başkanımız Gülüzar Ateş, Denetleme Kurulu Başkanımız Ahmet Acar, Mardin’den Mehmet Emin özel, Adıyaman’dan Mehmet Nazlı, çorum’dan Emrah Azapçı, Denetleme Kurulu üyemiz Fatma Koçyiğit, Kocaeli’nden Merve Kanbur ve Denizli’den Mehmet Gündüz konuşma yapmışlardır.
Şube ve İl Temsilciliklerimizin konuşmalarının ardından sekreterlik konuşmalarına geçilmiş, Genel örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz özlem Yılmaz Yeşer, Genel Kadın Sekreterimiz Banu Aykaç, Genel Mali Sekreterimiz Sedat Suna, Genel TİS ve Hukuk Sekreterimiz Şenol Köksal ve Genel Basın Yayın Halkla İlişkiler Sosyal ve Dış İlişkiler Sekreterimiz A. Bahadır Berdicioğlu’nun değerlendirmelerinin ardından toplantımız sonlandırılmıştır.
Toplantı sonrası Merkez Temsilciler Kurulumuz ile birlikte, KESK Ankara Şubeler Platformunun her Cumartesi günü Sakarya
Caddesinde yaptığı basın açıklamasına katılım sağlanmıştır.