SAHTE TİS MASASINI TANIMIYORUZ!

241

Bugün saat 12. 30’da Sakarya Meydanı’nda Konfederasyonumuz, işkolu sendikalarımız MYK üyeleri ve Ankara Şubeler Platformumuz ile gerçekleştirdiğimiz basın açıklamasında TİS masası teşhir edilerek, grevli gerçek toplu sözleşme ve insanca bir yaşam taleplerimiz ifade edildi.
OHAL KHK Rejiminin bir an önce kaldırılarak ihraç edilenlerin işlerine geri dönmesinin istendiği açıklamada, TİS masanızı tanımıyoruz denildi. 1 Ağustos’ta çalışma Bakanlığı önünde yaptığımız açıklama hatırlatılarak TİS masasının bir ortaoyunu olduğu ifade edildi. Kamu emekçilerine sefalet koşullarının dayatıldığı vurgulanırken en sonda söyleyeceğimizi en başta ifade ediyoruz:
“yine dağ fare doğurdu” denildi.
Bu ortaoyuna, bu suça ortak olmama çağrısı yapan Eş Genel Başkanımız Mehmet Bozgeyik AKP iktidarının 15 yılını değerlendirerek; “AKP, 80 milyon için bir cehennem yaratmıştır, ülke cemaatlere ve tarikatlara terk edilmiştir, kadınlara ev ya da mezar gösterilmiştir, laiklik karşıtı uygulamalarla tek adam rejimi dayatılmıştır. Yağma ekonomisi büyütülmüş, özelleştirmeler ve varlık fonu ile halkın birikimleri peşkeş çekilmiştir. OHAL KHK Rejimi kalkmadan, ihraçlar işlerine iade edilmeden,
bu şartlar altında TİS kamu emekçilerine bir şey getirmeyecektir, kamu emekçileri olarak birlikte fiili ve meşru mücadelemizi örerek açlığa, yoksulluğa, karanlığa teslim olmayacağız , zafer direnen emekçilerin olacaktır. insanca bir yaşam istiyoruz” dedi.