SOSYAL GÜVENLİK KURUMU ÇALIŞANLARINA İLİŞKİN SORUN VE TALEPLERİMİZİ KURUM BAŞKANINA İLETTİK. . .

241

Genel Başkanımız Serpil AKPINAR, Genel Sekreterimiz Aziz öZKAN, Genel örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz özlem YILMAZ YEŞER ve Genel Basın Yayın Halkla İlişkiler Sosyal ve Dış İlişkiler Sekreterimiz Bahadır BERDİCİOĞLU’ndan oluşan heyetimiz tarafından, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Sayın Dr. Mehmet Selim BAĞLI ile görüşme gerçekleştirilmiştir.
21. 07. 2017 Cuma günü yapılan görüşmede; başta açığa alınan 27 üyemizin işe iadeleri olmak üzere SGK çalışanlarının ekonomik ve özlük sorunları dile getirilmiştir.
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Sayın Mehmet Selim BAĞLI, açıkta bulunan arkadaşlarımız ile ilgili yapılan çalışmanın en kısa sürede sonuçlandırılacağını ve sonuçlarına göre göreve iadelerin gerçekleştirileceğini belirtmiştir. Bu süreçte sendikamızla kurum arasında diyaloğun devam ettirilmesi gerektiği karşılıklı dile getirilmiştir.
SGK personelinin ekonomik ve özlük hakları açısından bütün kamu kurumları arasında en alt düzeyde kaldığı görüşü üzerinde mutabık kalınmış, heyetimizce bu durumun düzeltilmesi için gerekli adımların atılmasının aciliyet arz ettiği vurgulanmıştır.

Sendikamız tarafından, kurum sorun ve taleplerine ilişkin hazırlanan dosya ile açıkta ve görevine son verilen üyelerimize ilişkin liste Kurum Başkanına sunulmuştur.

MERKEZ YÖNETİM KURULU