OLAĞANÜSTÜ HAL İŞLEMLERİ İNCELEME KOMİSYONUNUN ÇALIŞMASINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI. . .

242

Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonunun çalışmasına İlişkin Usul ve Esaslar Resmi Gazete’nin 12. 07. 2017 tarih ve 30122 nolu mükerrer sayısında yayımlanmıştır.
Başvurular, 17. 07. 2017 tarihinden itibaren 60 günlük süre içerisinde Komisyon tarafından oluşturulan https://ohalkomisyonu. basbakanlik. gov. tr internet sitesinde yayımlanan ve bu Usul ve Esasların 1 ve 2 numaralı ekinde yer alan ilgili başvuru formu doldurulup alınan çıktı imzalanmak suretiyle valiliklere veya en son görev yapılan kuruma varsa ekleriyle birlikte yazılı olarak yapılacaktır.
Ayrıca ilgililer, ek olarak 10 sayfayı geçmeyecek şekilde özel durumlarıyla ilgili dilekçe verebileceklerdir. Yapılacak ön incelemede, başvuru evraklarının eksik olması durumunda, Komisyon eksikliklerin tamamlanması için 15 günlük bir süre tanıyacaktır. Daha önce yapılmış başvurular, şimdi yapılacak başvurular ile Komisyon tarafından birleştirilecektir. Dava açılmış olanların dava dosyaları Mahkemeler tarafından 15 Eylül 2017 tarihinden sonra Komisyona gönderilecektir.
Komisyon kararları başvuru yapılan yer aracılığı ile (Valilikler veya son çalışılan kurum) tebliğ edilecektir.
Konu ile ilgili Konfederasyonumuz KESK tarafından değerlendirme yapılarak kamuoyuyla paylaşılacaktır.
Resmi Gazete’nin Mükerrer Sayısı İçin