KESK: ‘ADALET YÜRÜYÜŞÜ’NDEYİZ!

251



ülkemiz 21 Temmuz’da ilan edilen OHAL ile birlikte demokrasinin, hukukun, adaletin son kırıntılarının dahi ortadan kaldırıldığı karanlık bir girdaba mahkum edilmek istenmektedir. OHAL olmadan ülkeyi yönetemeyeceğini bilen AKP ve saray bütün aygıt ve mekanizmalarını devreye soktuğu baskı ile tek adam diktasını adım adım kurumsallaştırmaktadır.
Hukuksuz ve adaletsizlik üstüne bina edilmek istenen baskı ve zor rejimi ile milletvekilinden belediye başkanına, gazetecisinden, KHK’larla sorgusuz sualsiz işten atılan yüz bini aşkın kamu emekçine,
grevi yasaklanan işçisine kadar toplumun tüm kesimleri sindirilmek istenmektedir.
Bu kapsamda son olarak CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu IŞİD’e giden silah sevkiyatını belgeleyen “MİT Tırları” haberi gerekçe gösterilerek tutuklanmıştır. Bunun üzerine 15 Haziran’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımı ile Ankara’dan İstanbul’a “Adalet Yürüyüşü” başlatılmıştır.
Dünden bugüne, toplumun adalet, hukuk, demokrasi, hak ve özgürlüklerini savunan tüm kesimleriyle dayanışma ve ortak mücadeleden yana tutum olan
konfederasyonumuz ve bağlı işkolu sendikalarımızın MYK üyeleriyle, CHP’nin başlattığı ‘Adalet Yürüyüşünü”ne 30 Haziran Cuma günü (YARIN)
katılım sağlayacaktır.
Eylem Programımız:·
KESK MYK üyelerinden ve bağlı sendikalarımızın MYK üyelerinden oluşturacağımız bir heyet ile Adalet Yürüyüşüne katılım sağlayacağımız
30 Haziran 2017 tarihinde, tüm illerde
şubeler platformlarımızın belirlediği yer ve saatlerde, “adalet” şiarıyla kitlesel basın açıklamaları, yürüyüşler vb. eylem ve etkinlikler gerçekleştirilecektir.
· İhraçlara, açığa almalara yönelik 1 Temmuz 2017 Cumartesi günü yapacağımız oturma eylemlerimiz Adalet Yürüyüşü talepleri ile bağlantı kurularak gerçekleştirilecektir.
·
Adalet Yürüyüşü güzergâhında olan tüm illerde Şubeler Platformlarımız yürüyüş kolunu karşılama-uğurlama etkinliklerine katılım sağlayacaktır. Yürüyüşü güzergâhında olmayan illerde “adalet” talebi ile gerçekleştirilecek eylem ve etkinliklere Şubeler Platformlarımız koordinasyonunda katılım sağlanacaktır.
·
Söz konusu eylem-etkinliklerde özellikle OHAL-KHK rejimi ile yaşanan ihraç ve açığa alma, sendikal hak ve özgürlüklerimizi, emek ve demokrasi mücadelemizi hedef alan baskılar ve hukuksuzluklar öne çıkarılacaktır.