ADALET YÜRÜYÜŞÜ 6. GÜNÜNDE’ ADALET; HEPİMİZ İÇİN!

240


Ankara’dan İstanbul’a başlatılan Adalet Yürüyüşünü ve Türkiye’nin dört bir yanında başlayan adalet nöbetlerini selamlıyoruz.
Hak, hukuk ve adaletin ayaklar altına alındığı, atılan her adımla toplumun birçok
kesiminin vicdanının yaralandığı zor zamanlardan geçiyoruz.
Siyasi iktidar toplumu kutuplaştırarak, kendisinden olmayanı ötekileştirerek ayakta kalmaya çalışmaktadır. Muhalif medya, sendika, dernekler her türlü baskı aracı devreye sokularak susturulmaya çalışılmakta, OHAL bahanesi ile seçilmiş milletvekilleri ve belediye başkanları tutuklanarak belediyelere kayyum atanmakta, halk iradesi yok sayılmakta ve parlamenter sistem çökertilmek istenmektedir.
OHAL ve KHK’lar ile haklarında hiçbir yargı kararı ve soruşturma bile olmadan çalışma hakları ellerinden alınan kamu emekçileri için, açığa alınan kamu emekçilerinin görevlerine başlatılması için, basın özgürlüğü için, laik-demokratik-anadilde eğitim hakkı için, işçi cinayetlerine ve taşeron çalıştırmaya dur demek için, güvencesiz çalıştırılmaya mahkum edilmek istenen, şiddetin ve eşitsizliğin hedefindeki kadınlar için ve siyaset yapma hakkı elinden alınan herkes
için ADALET İSTİYORUZ!
Hukukun üstünlüğünü, yargının bağımsızlığını, kuvvetler ayrılığını savunmaya devam edeceğiz ve demokrasinin tarafı olup; diktatörlük dayatmasına, iş güvencemizin yok edilmesine, alın terimizin ve emeğimizin yok sayılmasına izin vermeyeceğiz!
Bugüne kadar toplumun adalet, eşitlik, barış, demokrasi, hak ve özgürlüklerini savunan tüm kesimleriyle ortak mücadeleyi önüne koymuş olan Büro Emekçileri Sendikası olarak Adalet Yürüyüşünü destekliyor ve herkes için adalet talep ediyoruz.