‘EVET’TEN UMUDUNU KESEN AKP SALDIRI VE GÖZALTILARLA DURUMU LEHİNE ÇEVİRMEYE ÇALIŞIYOR!

241

İhraçlara, açığa almalara karşı AKP Cumartesi günleri süregelen oturma eylemlerimize İstanbul ve Ankara’da müdahale eden güvenlik güçleri, neredeyse tamamı yöneticilerimizden oluşan en az 19 arkadaşımızı gözaltına aldı.
Aralarında KESK Mali Sekreteri Ramazan Gürbüz, KESK Hukuk, TİS ve Uluslararası İlişkiler Sekreteri Fatma çetintaş’ın da olduğu arkadaşlarımıza biber gazıyla müdahale eden güvenlik güçlerinin özellikle “Hayır” bildirimize olan tahammülsüzlüklerini açıkça dile getirmeleri saldırının bizzat AKP tarafından organize edildiğini göstermektedir.
12 Eylül anayasasının referanduma sunulduğu dönemleri aratmayan cinsten tek yanlı propagandanın serbest olduğu, karşı düşüncenin her türlü devlet baskısıyla engellenmeye çalışıldığı böylesi bir referandum ortamında AKP şimdiden yenilmiştir.
OHAL gerekçesi baskıların, hukuksuzlukların, keyfiyetin kılıfı haline getirilmiştir. Toplantı, gösteri, düşünce ve ifade hakkımız, sendikal haklarımız açıkça ihlal edilmektedir. AKP temel hak ve özgürlüklere karşı her gün yeni bir suç işlemektedir.
Ankara’da gözaltına alınan; Ramazan Gürbüz (KESK Mali Sekreteri), Fatma çetintaş (Hukuk, TİS ve Uluslararası İlişkiler Sekreteri), İbrahim Kara (SES Eş Genel Başkanı), Fikret çalağan (SES MYK üyesi), Hüsnü Yıldırım (Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü), ömer Kök, Volkan …. , ile İstanbul’dan gözaltına alınan özlem Tolu (Eğitim Sen 7 Nolu Şube Başkanı), Ayfer Koçak (Eğitim Sen 3 Nolu Şube Başkanı), Eren Ertin (Eğitim Sen 3 Nolu Şube Yöneticisi), Nuray Şimşek, İlhan Koyu, Yalçın Düzgün, Sinan Eşiyok, Dursun Doğan, Selvi Polat, Onur Pekşen, Yaşar Demircan, Selma Ateş, Muhammet Sevinç Tekin, Ersan Karababa, Fatma Yıldırım
derhal serbest bırakılmalıdırlar.
Saldırılarınızla bizleri yıldıramayacaksınız. BİZ KAZANACAĞIZ. MUTLAKA GERİ DöNECEĞİZ!
Gözaltıları kınıyor, siyasi iktidarı bir kez daha hukuksuzluklara, baskılara, saldırılara son vermeye çağırıyoruz.