SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI SAYIN MEHMET SELİM BAĞLI İLE GÖRÜŞTÜK. . .

240



91px; Merkez Yönetim Kurulumuzdan Genel Başkanımız Fikret ASLAN, Genel Sekreterimiz Davut BALIKçI, Genel örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Akın ŞİŞMAN ve Genel TİS ve Hukuk Sekreterimizi Şenol KöKSAL’dan oluşan heyetimiz, 20. 02. 2017 Pazartesi günü Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Sayın Mehmet Selim BAĞLI İle görüşme gerçekleştirmiştir.
Yapılan görüşmede; açığa alınan ve ihraç edilen üyelerimizin durumu, ihraç edilen kamu emekçilerine ödenen maaşların geri talep edilmesi, ihraç edilen eczacıların eczane açmaları durumunda yaşadığı sorunlar ele alınmıştır.
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Sayın Mehmet Selim BAĞLI; öncelikle açıkta bulunan kamu emekçileri ile ilgili Emniyet ve MİT’ten istedikleri bilgilerin gelmesine müteakip göreve iadelerin gerçekleştirileceğini belirtmiştir. İhraç edilen kamu emekçilerinin itirazlarının değerlendirildiğinin ve yapılan yanlışlar varsa mutlaka düzeltileceğini, ihraç edilen kamu emekçilerinin kendi durumlarını anlatan dilekçelerle başvuru yapmaları halinde daha sağlıklı sonuçlar elde edilebileceğini ifade etmiştir. Bu süreçte sendikamızla diyalogun devam ettirileceği de vurgulanmıştır.
Ayrıca, ihraç edilen eczacıların eczane açmaları durumunda Sosyal Güvenlik Kurumunun bu eczanelerle sözleşme yapılmayışına ilişkin konunun ve ihraç edilen kamu emekçilerinin ihraç edildikleri ay maaşlarının geri istenmesi uygulamasını değerlendirerek sonuçlandıracaklarını ifade etmiştir.

MERKEZ YÖNETİM KURULU