MALİYE BAKANLIĞI MÜSTEŞARI SAYIN ABDULLAH KAYA İLE GÖRÜŞTÜK. . .

234



91px; 120px; Maliye Müsteşarı Sayın Abdullah KAYA, Maliye Bakanlığı Personel Genel Müdürü Sayın Şinasi YURDAKUL ve Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Sayın Necmi KESKİNSOY ile, Genel Başkanımız Fikret ASLAN, Genel örgütlenme ve Eğitim Sekreterimizi Akın ŞİŞMAN, Genel TİS ve Hukuk Sekreterimiz Şenol KöKSAL ve Genel Basın Yayın Sekreterimizi Ahmet ACAR’dan oluşan heyetimizle 17. 02. 2017 Cuma günü bir görüşme gerçekleştirilmiştir.
Yapılan görüşmede; açığa alınan ve ihraç edilen üyelerimizin durumu, ihraç edilen üyelerimizin emeklilik işlemleri, merkez-taşra, uzman memur arasındaki ücret adaletsizliği ve uzmanlık sınavları, Tek Vergi Dairesi Sistemi Uygulamaları, yardımcı hizmetler kadrosundaki kamu emekçilerinin ek gösterge ve görevde yükselme sınavları, 4/C statüsündeki kamu emekçilerinin kadroya geçirilmesi ve ek ödemelerinin artırılması konularındaki taleplerimiz ve değerlendirmelerimiz heyetimizce gündeme getirilmiştir.
Sayın Abdullah Kaya; ihraç edilen maliye emekçilerinin itirazlarının değerlendirilmeye başlandığını, 672 Sayılı KHK ile ihraç edilen maliye emekçilerinin itirazlarının değerlendirilmesinin tamamlandığını, 677 Sayılı KHK ile ihraç edilen maliye emekçilerinin değerlendirmelerinin ise en kısa zamanda yapılacağını ifade etmiştir. Yapılan ihraçların ağırlıkla emniyet ve MİT listeleri baz alınarak yapıldığını ve ihraç edilirken ihraçların hangi sendikaya üye olduğuna bakılmadığını belirtilmiştir. Ayrıca, şu an için bütünlüklü olarak Maliye Bakanlığı’nda yeni bir ihraç listesi hazırlığının bulunmadığını, bundan sonra olası ihraçların münferit olacağını ifade etmiştir.
Maliye Müsteşarı Sayın Abdullah KAYA’nın Başkanlığındaki Maliye Bakanlığı Heyeti halen açıkta bulunan maliye emekçilerinin durumlarının değerlendirilmesi çalışmalarının tamamlandığını ve en kısa zamanda açıkta bulunan maliye emekçilerinin ağırlıkla görevlerine başlatılacağı belirtilmiştir.
Birleştirilmiş hizmeti bulunmayan, hizmetinin tamamını Emekli Sandığında geçiren ve ihraç edilmiş olan maliye emekçilerinin dosyalarının onay işlemlerinin başlatıldığı, dosyaların sıraya konulduğu ve işlemlerine başlandığı ifade edilmiştir.
Şu an için kurum içerisinden uzman alımına yönelik bir sınav açılması konusunda çalışmanın olmadığı, konunun artık tüm kamuyu ilgilendirdiği dolayısıyla Hükümetin yaklaşımlarının belirleyici olduğu ifade edilmiştir.
Yardımcı Hizmetlilerin görevde yükselme unvan değişikliği sınavı açılması ile ilgili Gelir İdaresi Başkanlığı açısından Devlet Personel Başkanlığı’nın kadro açmadığı, dolayısıyla bir sınav olasılığının düşük olduğu, ancak Maliye Bakanlığı gider birimlerinde önümüzdeki aylarda sınav açılmasının gündemde olduğu belirtilmiştir.
Son olarak 4/C statüsünde çalışan kamu emekçilerinin kadroya geçirilmesi ve ek ödemelerinin artırılması konusunda Hükümetin yapacağı çalışmalara paralel olarak adım atılabileceği vurgulanmıştır.
Görüşmede, Maliye Bakanlığı’nda Yeniden Yapılanma Süreci ve Tek Vergi Dairesi Sistemi Raporumuz (broşür), Açığa Alınan üyelerimizin Listesi ve İhraç Edilen üyelerimizin Listesi Heyete sunulmuştur. Yazımız için