İŞKUR İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI DAİRE BAŞKANI SAYIN SİNAN TEMÜR İLE GÖRÜŞTÜK

238


Merkez Yönetim Kurulumuz adına Genel Sekreterimiz Davut BALIKçI, Genel örgütlenme ve Eğitimi Sekreterimiz Akın ŞİŞMAN ve Genel Kadın Sekreterimiz Meryem çAĞ’dan oluşan heyetimiz, 6 Şubat 2017 Pazartesi günü Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü İş ve Meslek Danışmanlığı Daire Başkanı Sayın Sinan TEMüR ile bir görüşme gerçekleştirmiştir.
Yapılan görüşmede heyetimiz İş ve Meslek Danışmanlarının belge yenilemeleriyle ilgili olarak;
[kck]ol[kck]liHalen kadrolu olarak çalışan İş ve Meslek Danışmanlarının belge yenilemeye tabi tutulmasının doğru olmadığı, mevzuatta gerekli düzenlemelerin yapılarak bu uygulamanın kaldırılması gerektiği ifade edilmiştir. [kck]/li[kck]liİhraç edilen İş ve Meslek Danışmanlarının iki yıl çalışmış olma ve diğer koşulların onaylanmasına ilişkin taleplerinin onaylanması gerektiği, üyemiz İş ve Meslek Danışmanlarının işe geri dönmesi için hukuki süreci başlattığımızı, gerek açılan davaların kazanılması gerekse Başbakanlığa yapılan itirazlara bağlı olarak yeni bir Kanun Hükmünde Kararname ile işe başlayacak İş ve Meslek Danışmanı üyelerimizin görevlerine başladıklarında hak kaybına uğrayacağı ifade edilmiştir. Ayrıca İş ve Meslek Danışmanlarının sıfırdan belge başvurusu yapmalarının 5 yıllık deneyimlerini ve emeklerini yok saymak anlamına geldiği belirtilmiş, sorunun çözümü talep edilmiştir. [kck]/li[kck]/ol
İş ve Meslek Danışmanlığı Daire Başkanı Sayın Sinan TEMüR, kadrolu çalışan İş ve Meslek Danışmanlarının yeterlilik belgesine tabi tutulmasının yasa hükmü olduğu, yeni düzenleme yapılıncaya kadar bu hükmün uygulanmasının doğru olduğunu, ihraç edilen İş ve Meslek Danışmanlarının dilekçelerine Kanun Hükmünde Kararnameler kapsamında olumlu yanıt veremediklerini, ancak işe başladıklarında hak kaybı yaşanmaması için bir hak tanınıp tanınamayacağı konusunda bir araştırma yapacaklarını ve en kısa zamanda sonuçlandıracaklarını belirtmiştir.
Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü’nden ihraç edilen üyelerimizin sendikal faaliyetlerinin, yaptıkları işlerden dolayı çeşitli itirazlarının, farklı düşünmelerinin ve BES üyesi olmalarının dışında bir nedeni olmadığı, Daire Başkanı düzeyinde kurum adına yapılan çalışmalarda üyelerimizin ihraç edilmekle tehdit edilmelerinin bunun açık göstergesi olduğu ifade edilmiş ve en kısa zamanda Kurum yetkilileri ile tekrar görüşme talebinde bulunulmuştur. İş ve Meslek Danışmanlığı Daire Başkanı Sayın Sinan TEMüR ise konunun karşılıklı görüşülmesinin yapılan hataları ortadan kaldırmakta önemli olduğunu vurgulamıştır.