10EKİM DAVASININ 2. DURUŞMASI BAŞLADI!

232



10 Ekim Ankara Katliamı’nın ikinci duruşması Ankara Adliyesi 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı.
10 Ekim Ankara Katliamı’nın ikinci duruşması Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başladı. Duruşma öncesi adliye önünde açıklama yapan aileler ve avukatları duruşma salonuna girdi.
Ankara Katliamı davası öncesi Konfederasyonumuz Eş Genel Başkanı Lami özgen, Genel Sekreterimiz Hasan Toprak, Mali Sekreterimiz Ramazan Gürbüz, Eğitim-örgütlenme ve Basın- Yayın Sekreterimiz İlhan Yiğit, emek-meslek örgütleri, siyasi parti ile demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri adliye önünde bir araya geldi.
Duruşma öncesi yapılan açıklamada 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun bir konuşma gerçekleştirdi. Katliamdan beri adalet mücadelesini sürdürdüklerini belirten Sakinci Coşgun bu mücadelenin gerçek adalet sağnaıncaya kadar süreceğini vurguladı. “Bu dava tarihin önemli bir yargılaması. Yan yana duracağız. Dava boyunca bugüne kadar adalet için
gerekli mücadeleyi yaptık. Biz henüz bize gösterilmeyen adalete karşılık yan yana dayanışma içerisinde olmaya devam edeceğiz. 10 Ekim davası ilk ve gerçek mücadelenin göstergesi olacak” diye konuştu.
Katliamda hayatını kaybedenlerin avukatlarından Av. İlke Işık da şöyle dedi:
“Göz göre göre yol verilmiş bir katliamın davasını görüyoruz. Bütün bağlantılarıyla değerlendirilmesi gerekiyor. Savcı bağlantıları görmedi. Gerçek sanıkları bu mahkemeye getirin demeye devam edeceğiz. “
Aileler adına ise Dicle Deli’nin babası Faik Deli konuştu: “Burada hayatını kaybeden canlarımızın isteği buydu; antidemokratik uygulamaların son bulması, akan kanın durmasıydı. Hayatlarını bunun için kaybettiler. 2. duruşmamız bugün başlıyor. Duruşumuz örgütlü mücadelemize yakışır şekilde olmalı. “
Davaya Almanya Bremen Barosu’ndan avukatlar da katıldı. Ancak Almanya’dan gelen baro temsilcilerinin davada gözlemci olma talebi mahkeme tarafından reddedildi.
ESİN ALTINTUĞ TUTUKLANDI
Davanın tutuksuz sanıklarından Esin Altıntuğ duruşma salonuna geldi. Altıntuğ, 10 Ekim katliamının planlayıcılarından Halil İbrahim Durgun’un eşi. Durgun’un kendini patlatması sonrası yakalanan Esin Altıntuğ’un üzerinden 3 bin 170 TL ve 9 bin 461 dolar çıkmıştı.
Duruşma salonunda sanık, avukat ve müştekilerin yoklaması yapıldı.
Canlı bombaları Ankara’ya getiren ve kendini Antep’te patlatan Katliam planlayıcısı Halil İbrahim Durgunun eşi; Esin Altıntuğ tutuklandı.