SES KOCAELİ ŞUBESİ: GÜLÜZAR ATEŞ KAZANACAK! BİZ KAZANACAĞIZ!

291

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası SES Kocaeli Şubesi, ihraç edilen Kocaeli Şube Başkanımız Gülüzar Ateş için 1. 2. 2017 çarşamba günü basın toplantısı düzenlemiştir.
Şube Başkanı Musatfa Yıldız tarafından yapılan açıklama aşağıdadır:
“Değerli Basın Emekçileri, Değerli Mücadele Arkadaşlarımız;
KESK kurulduğu günden beri emek mücadelesinin demokrai mücadelesinden ayrı tutulamayacağını şiar edinmiş bir konfederasyonun adıdır. KESK’in macadele tarihi ülkemizin demokrasi tarihidir aynı zamanda. Darbelere, darbecilere karşı yılmadan mücadelenin adıdır KESK. 15 Temmuz darbe girişimi ardından Devlette yapılanan FETö örgütünün tasfiyesi adı altında AKP Hükümetinin yürüttüğü cadı avının demokrasi mücadelesinin en ön safında yer alan konfederasyonumuz KESK ve bağlı sendikalarımıza yönelmiş olması karşısında da yılmadan mücadelemize devam edeceğiz.
15 Temmuzda yapılan darbe girişimini fırsata çeverine AKP Hükümeti kendisine muhalif gördüğü gazeteci, akademisyen, sanatçı, demokratik kitle örgütü yöneticilerine cadı avı başlatmıştır.
KESK’ten darbeci, darbe yanlısı, FETö’cü, terör yandaşı çıkaramazsınız. 679 sayılı KHK ile ihraç edilen Büro Emekçileri Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Gülüzar Ateş bütün inancımızla mücadelesine tanık, yoldaş ve kefil olduğmuz değerli bir demokrasi savaşçısıdır. Kamudan ihraç edilen 94 bin 862 memurun Başkanlıkça oluşturulan 8 kişilik bir komisyon tarafından incelenerek yanlışlıkların düzeltileceği bilime ve akla aykırıdır. Gülüzar Ateş’in nezdinde ihraç edilen bütün KESK’li mücadele arkadaşlarımıza uygulanan ihraçlar, açığa almalar tamamen hukuk dışı ve maksatlıdır. FETö soruşturması bahanesiyle bütün muhalif kesimlerin hedef alındığını görüyor ve uyarıyoruz: Yaşattığınız mağduriyetlere karşı darbecilerle, gericilerle, demokrasi ve emek düşmanlarıyla bu güne kadar nasıl mücadele ettik ve bu güne geldiysek, bundan sonra da mücadele etmeye devam edeceğiz. Gülüzar Ateş’in mücadelesi KESK’in mücadelesidir. Gülüzar Ateş kazanacak. BİZ KAZANACAĞIZ!
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Kocaeli Şubesi Adına Şube Başkanı Mustafa YILDIZ