KOCAELİ ŞUBEMİZ, AÇIĞA ALINAN VE İHRAÇ EDİLEN ÜYE VE YÖNETİCİLERİMİZLE İLGİLİ BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

248

Kocaeli Şubemiz tarafından 26. 01. 2017 Perşembe günü açığa alınan, görevine son verilen üye ve yöneticlerimizle ilgili Şubemiz binasında basın toplantısı düzenlenmiştir.
Şube Başkanımız Gülüzar Ateş yaptığı açıklamada;
“23 Ocak 2017 tarihli 683 sayılı kararname ile 367 kamu emekçisinin daha işine son verilmesiyle kamudan kararnamelerle atılan emekçi sayısının 100 bine dayandığını belirtti. Ateş, “AKP ile Cemaatin Türkiye’yi koalisyon halinde yönettiği on yıllık dönemde cemaatin at oynattığı kamuda, kadrolaşma, sınavlarda yaşanan usulsüzlük ve adaletsizlikler, liyakatsiz atamalar yaşanırken buna karşı mücadele eden sendikamız bugün cemaat adı altında yürütülen işten atmaların mağduru haline getirilmiştir”
Emekçilerin cumhuriyet tarihinin en büyük saldırısı ile karşı karşıya kaldığı bir süreç derinleşerek devam etmektedir. 1 Eylül, 29 Ekim, 22 Kasım, 6 Ocak 2017 KHK’leri sonrasında yayınlanan 23 Ocak 2017 tarihli 683 sayılı kararname ile 367 kamu emekçisinin daha işine son verilmesiyle kamudan kararnamelerle atılan emekçi sayısı 100 bine dayanmıştır. Siyasi iktidar rutin hale getirdiği kararnamelerle Fiilen kamu emekçilerinin iş güvencesi ortadan kaldırılmış, kimin neye göre hazırladığı belli olmayan listelerle keyfi ve hukuksuz olarak kamu emekçileri mağdur edilmektedir. Sendikal faaliyetler suç olarak gösterilmekte, mevcut yasalarla sendikalara tanınan hakların kullanılması bile engellenmeye çalışılmaktadır.
İhraç listeleri incelendiğinde, Memur Sen yöneticilerin olduğu birimlerde üyelerimizin doğrudan hedef alındığı görülmektedir. Böylesi bir süreçte bile yandaş sendika Memur Sen’in fırsatçılığı öne çıkarken, yine cemaatle ilişkili kimi yöneticilerin kendilerini gizlemek ve hedef saptırmak için üyelerimizin ihraç listelerinde yer almasına aracılık ettikleri gözlenmektedir. AKP ile Cemaatin Türkiye’yi koalisyon halinde yönettiği on yıllık dönemde cemaatin at oynattığı kamuda, kadrolaşma, sınavlarda yaşanan usulsüzlük ve adaletsizlikler, liyakatsiz atamalar yaşanırken buna karşı mücadele eden sendikamız bugün cemaat adı altında yürütülen işten atmaların mağduru haline getirilmiştir.
Siyasi iktidarı OHAL bahanesi ile hukuksuz ve keyfi olarak yaptığı tüm işlemleri iptal etmeye davet ediyoruz. Tüm kamu emekçilerine ve kamuoyuna bir kez daha ifade ediyoruz. Yaşadığımız saldırılara karşı taleplerimize daha sıkı sarılarak mücadelemizi yükselteceğimizden kimsenin şüphesi olmasın, çünkü biz haklıyız. Er ya da geç hukuk karşısında da haklılığımızı tescil ettireceğiz. Mücadele ve dayanışmayı büyüteceğiz. Zulme boyun eğmeyecek sonuna kadar direneceğiz” dedi.