KOCAELİ ŞUBE BAŞKANIMIZ GÜLÜZAR ATEŞ: ‘NASIL BİR YEMİNDİR Kİ BİZİ İHRAÇ ETTİNİZ’

285


float: ; 184px; 240px; /Kocaeli Şube Başkanımız Gülüzar Ateş, Genel Merkezimizin ihraç edilen üyeler ile ilgili 12. 01. 2017 tarihinde Çalışma ve Sosyal GüvenlikBakan Yardımcısı Orhan Yeğin ile yapılan görüşmenin sonucunu, 26. 01. 2017 Perşembe günü Şubemizde düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaşmıştır.
Açıklamada, Bakan Yardımcısı Orhan Yeğin’in “İhbar eden kişi eğer yemin ederse ihraç kararı verilebildiği” şeklindeki açıklaması hukuka aykırı olarak değerlendirilmiştir.
Şube Başkanımız Gülüzar Ateş yaptığı açıklamada; “Büro Emekçileri Sendikası Genel Merkezimiz Çalışma ve Sosyal GüvenlikBakanlığından KHK’lerle yapılan ihraçlar hakkında görüşmek üzere randevu talebinde bulunmuştur. Talebimiz 12. 01. 2017 tarihinde kabul edilmiş ve KHK Komisyonlarında da görev alan Çalışma ve Sosyal GüvenlikBakan Yardımcısı Sayın Orhan Yeğin’le ihraç edilen üyelerimiz hakkında görüşme sağlanmış, Genel Başkanımız, görüşmede ihraç edilen BES üyeleri ile ilgili dosyayı sunmuş ve bu ihraçlar ile ilgili yaşanan sorunları aktarmıştır. Çalışma ve Sosyal GüvenlikBakan Yardımcısı Sayın Orhan Yeğin ile yapılan bu görüşme BES Genel Merkezimizin sitesinde haber olarak yayınlanmıştır.
Sayın Orhan Yeğin’in BES heyetine söylediği sözler arasında illerden komisyona çeşitli ihbarların da geldiğini, bu ihbarların değerlendirilmesinde kişileri komisyona çağırıp görüştüklerini, görüşme esnasında ihbarda bulunan kişi yemin ederse, ihraç kararının verilebildiğini söylemiş, Bakan Yardımcısının söylediği bu sözler Genel Merkezimiz tarafından 13. 01. 2017 tarihinde ‘Görüşmede ayrıca, özellikle kamu emekçileriyle ilgili ihbarların değerlendirilmesinde; ihbar eden kişinin komisyonca çağırılarak, ettirilen yemin üzerinden ihraç kararlarının verildiğine dair Bakan Yardımcısının söylemi heyetimizin dikkatini çekmiş, itiraz edilmiş ve bu yöntemin hukukla alakası olmadığı ifade edilmiştir’ şeklinde paylaşılmıştır.
Ben de buradan Sayın çalışma Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Orhan Yeğin’e sormak istiyorum. 22 yıldan fazladır kamu kurumunda memur olarak çalışıyorum. Hakkımda hiçbir suçlama yokken, hiçbir soruşturma geçirmediğim halde benim ve benimle birlikte herhangi bir sebep gösterilmeden ihraç edilen kamu emekçileri hakkında sizlere kimler nasıl bir yemin ettiler ki o edilen yeminler üzerinden bizleri ihraç ettiniz? Bu yemin edenler üzerinden yapılan ihraçlar ne masumiyet karinesi ilkesine, ne de hukuka uygundur.
Bu yanlışa derhal son verilmesi gerekmektedir. KESK ve BES olarak bizleri kamu kurumlarından uzaklaştırarak ne emek mücadelesini bitirebilirsiniz, ne de çıkardığınız yasalarla insanca çalışma, insanca yaşama talebimizi iş güvencemizi elimizden alabilirsiniz. Yaşasın BES, Yaşasın KESK” dedi.