METAL-İŞ SENDİKASININ GREVİ HAKTIR! YANINDAYIZ!

251



style=border- 2px; border-style: solid; 110px; margin-: 2px; margin-: 2px; float: ; /Bilindiği üzere Elektromekanik Metal İşverenleri Sendikası (EMİS) ile Birleşik Metal-İş Sendikası arasında süren sözleşme görüşmelerinin tıkanması üzerine alınan grev kararı 26 Aralık 2016 tarihinde fabrikalara asılmıştı.
DİSK Birleşik Metal-İş Sendikası’nın grevleri, milli güvenliği bozucu nitelikte görüldüğü gerekçesiyle Bakanlar Kurulu kararıyla iki ay süreyle ertelenmiştir. Bu kararla işçi sınıfının en temel haklarından olan grev hakkı fiilen yasaklanmıştır.
Yine kamu emekçileri de çıkartılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle hiç bir gerekçe gösterilmeden, savunma hakkı tanınmadan ihraç edilmekte, memuriyetten çıkartılmaktadır.
Hükümet söz konusu işçiler, kamu emekçileri olduğunda hukuksuz ve keyfi uygulamalarını hayata geçirmekte, sermaye kesimlerine ise çıkartılan paketlerle her türlü kolaylıklar sağlanmakta, yeni kaynaklar aktarılmaktadır.
Birleşik Metal-İş, Hükümetin metal işçilerinin grevine getirdiği yasağı tanımadıklarını ilan etmiş, yapılan açıklamada; “Bizler metal işçileri olarak, hükümetin sadece ve sadece patronları koruyan, işçinin alınterini gözetmeyen, işçilerin grev hakkını elinden alan, anayasal bir hakkın kullanımını engelleyen kararını tanımıyoruz” denildi. Birleşik Metal-iş, “Mücadelemiz, EMİS işyerlerinde grevi yasaklanan üyelerimizin talepleri doğrultusunda bir toplu sözleşme imzalanıncaya kadar devam edecektir” denilmiştir.
On beş yıllık iktidarında kayıt dışı, taşeron, esnek ve güvencesiz çalıştırma biçimlerini yaygınlaştırarak ülkeyi sermaye için ucuz iş gücü cennetine çeviren siyasal iktidarın işçilerin anayasal hakkı olan grevleri “milli güvenliği bozucu nitelikte” diyerek yasaklaması kabul edilir değildir.
Metal işçileri ve kamu emekçilerinin mücadelesini ortaklaştırmak ve Anayasa oylamasında HAYIR! Için çalışmamızı birleştirmek zorunlu hale gelmiştir.
Birleşik Metal üyesi işçilerinin yanında olduğumuzu belirtiyor, haklı mücadelelerine destek veriyoruz.

MERKEZ YÖNETİM KURULU