İZMİR’DE YAŞANAN KEYFİ VE HUKUKSUZ UYGULAMA, ŞUBEMİZDE YAPILAN BASIN TOPLANTISIYLA KINANDI. . .

264



Bilindiği üzere 5 Ocak tarihinde İzmir Bayraklı Adliyesi’ne gerçekleştirilen silahlı saldırıda, adliyede görevli bir polis memuru ile mübaşir olarak görev yapmakta olan bir çalışma arkadaşımızı kaybetmiştik. Yaşanan saldırının TBMM’deki dört partiden başlayarak toplumun tüm kesimlerince kınandığı, bir süreçte sendikamızda “sözün bittiği yerdeyiz” başlıklı bir açıklama ile yaşanan saldırıyı kınamıştır.
Saldırı yaşanan adliyede görev yapmakta olan beş üyemiz yaşanan saldırı ile ilişkilendirilerek bir gün sonra evlerine yapılan şafak operasyonları ile gözaltına alınmış, keyfi olarak günlerce gözaltında tutulduktan sonra mahkemeye bile çıkartılmadan serbest bırakılmışlardır. Bu süreçte başta çalışma arkadaşları olmak üzere sosyal çevreleri nazarında kriminalize edilen ve itibarsızlaştırılan üyelerimiz “çamur at izi kalsın” sözüne denk düşen bir algıyla karşı karşıya bırakılmışlardır.
Yine bu süreçte Eski Şube Başkanımız Selma Şen ve Şube Denetleme Kurulu üyemiz Yetiş Kaya evlerine yapılan operasyon sonucunda sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek gözaltına alınmış, 6 gün süren bir gözaltı süreci sonrasında çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakılmışlardır.
Konu ile ilgili 17 Ocak 2017 Salı günü Genel Başkanımız Fikret Aslan ve Genel Kadın Sekreterimiz Meryem çağ’ın da katılımıyla İzmir Şubemizde basın toplantısı düzenlenmiş, yaşanan bu keyfi ve hukuksuz uygulama kınanarak, sendikamızın her düzeyde mücadele edeceği kamuoyuyla paylaşılmıştır.
Şube Başkanımız Musa Sever tarafından yapılan açıklamanın ardından Genel Başkanımız Fikret Aslan yaşanan son gelişmelerle ilgili Sendikamızın görüş ve önerilerini belirten konuşma gerçekleştirmiş, dayanışma ve mücadele çağrısında bulunmuştur.
Basın Açıklaması Metni İçin