İÇİŞLERİ BAKANLIĞI VE SOSYAL GÜVENLİK KURUMU HUKUKSUZ UYGULAMALARINDAN VAZGEÇMELİDİR!

241


İçişleri Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumunda geçtiğimiz hafta başlayan ve halen devam etmekte olan açığa alma furyasında şu ana kadar İçişleri Bakanlığında aralarında Dersim Şube Yönetim Kurulu üyemiz Musa Kılıç, Hatay İl Temsilcimiz Deniz Polat, Adıyaman İl Temsilcilik Yönetim Kurulu üyemiz Tülay Ersönmez’in bulunduğu 12 kişi; Sosyal Güvenlik Kurumunda ise aralarında Kocaeli Şube Başkanımız Gülüzar Ateş, İstanbul 3 No’lu Şube Sekreterimiz Aziz özkan, Diyarbakır Şube Yönetim Kurulu üyemiz Müslüm öcay’ın bulunduğu 42 kişi açığa alınmıştır.
Konu ile ilgili 29. 12. 2016 Perşembe günü saat 11. 00’de Genel Merkezimizde basın toplantısı düzenlenmiş, İçişleri Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu hukuksuz uygulamalarından vazgeçmeye çağrılmıştır.
Açıklamada, halen tutuklu bulunan Ankara 2 No’lu Şube Sekreterimiz Civan Yıldırım başta olmak üzere tüm tutuklu üye ve yöneticilerimizin derhal serbest bırakılması talep edilmiştir.
Ayrıca, siyasi iktidar OHAL fırsatçılığından vazgeçmeye, kamu emekçilerine yönelik her türlü saldırıyı sonlandırmaya, kamu emekçilerine yönelik soruşturmalarda mevcut yasalara ve hukukun ilkelerine uygun davranmaya davet edilmiş, işten atılan ve açığa alının tüm kamu emekçilerinin görevlerine başlatılması talep edilerek sendikamızın her türlü saldırılara karşı mücadelesini yükselterek sürdüreceği kamuoyuyla paylaşılmıştır.
Genel Başkanımız Fikret Aslan’ın okuduğu açıklama için