BİRARADAYIZ! BİZ HAKLIYIZ! BİZ KAZANACAĞIZ!

275

ANKARA’DA AçIĞA ALINAN, İHRAç EDİLEN üYELEREMİZLE BİRLİKTEYDİK. . .
9 Aralık 2016 Cuma günü, Ankara’da açığa alınan, ihraç edilen üyelerimizin katılımıyla kahvaltılı basın toplantısı düzenlenmiştir.
Redaksiyon Kültür Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısına KESK Genel Sekreteri Hasan Toprak, HDP Van Milletvekili Lezgin Botan katılım sağlamışlardır.
Genel Başkanımız Fikret Aslan’ın yaptığı açıklamanın ardından KESK Genel Sekreteri Hasan Toprak yaptığı konuşmasında; “Kamu emekçileri olarak, bugüne kadar siyasi iktidarların sürekli hedefinde olan bir konfederasyon olduk. Son KHK’larda görülüyor ki, tek adam yönetimi, başkanlık sistemi kurumlara kadar inmiş, kurum amirleri üzerinden de ihraçların verdiği bilgiler üzerinden gerçekleştiği görülmektedir. Son süreçte 100 bine aşkın arkadaşımız açığa alındı yada ihraç edildi. Mücadelelerimiz sonucunda 10 bine yakın arkadaşımız işlerine geri döndürüldü. Biz bu mücadelede ısrar ettikçe, karşı durdukça, biat etmedikçe, bütün arkadaşlarımızın işlerine geri döneceğinden eminiz. Mücadelemiz, hukuksal mücadelemiz ve dayanışmamız bunu gerçekleştirecektir”,
Lezgin Botan ise; “Hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın. Moralimizi bozmadan biz bu demokrasi mücadelesi ile gücümüzü, mücadelemizi arttırarak ileri taşıyacağız. İhraç edilmiş arkadaşlar bizim onurumuzdur. Bizi işimizden atarak, ekmeğimize, aşımıza göz dikenler bundan sonuç alacaklarını, demokrasi güçlerini, emek güçlerini bununla terbiye edeceklerini sanıyorlarsa cevabı buradadır. Bu mücadelede yılmadan, dik durduğunuz için hepinizi kutluyorum” ifadelerini kullanmışlardır.
Basın toplantısının ardından, üyelerimizle birlikte değerlendirme toplantısı yapılmıştır.
Basın Açıklaması Metni İçin

Tıklayınız


MERKEZ YÖNETİM KURULU