AÇIĞA ALINAN ÜYELERİMİZLE İLGİLİ SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI MEHMET SELİM BAĞLI İLE GÖRÜŞTÜK. . .

248



75px; 100px; Sosyal Güvenlik Kurumu’nda hukuksuz bir şekilde yönetici ve üyelerimizin açığa alınmasına ilişkin tepki ve taleplerimizi 30. 11. 2016 tarihinde
SGK Başkanlığı önünde yaptığımız basın açıklaması ile dile getirdik.
Basın açıklamamızın ardından Kurum Başkanı tarafından Sendikamız aranmış ve görüşme talep edilmiştir. Bunun üzerine Genel Başkanımız Fikret ASLAN, Genel Kadın Sekreterimiz Meryem çAĞ ve Genel Mali Sekreterimiz Ahmet KESİK’in katılımı ile Kurum Başkanı
Mehmet Selim BAĞLI ile görüşme gerçekleştirilmiştir.
Görüşmede, Kurum Başkanına açığa alınan üyelerimizin listesi sunulmuş; neden açığa alındıklarına dair bir bilgi verilmeden, savunmaları alınmadan, hiçbir soruşturma süreci yürütülmeden yapılan açığa almaların haksız ve hukuksuz olduğu, üye ve yöneticilerimize olan bu yaklaşımın kabul edilmeyeceği belirtilmiştir.
Kurum Başkanı, çalışanların kendi mesai arkadaşları olduğunu, listelerin Devletin ilgili
kurumlarından geldiğini; niyetlerinin kimseyi mağdur etmek olmadığını belirtmiş, incelemelerin titizlikle sürdürüleceğini ve Sendikamızla iletişimlerini sürdürmek istediklerini ifade etmişlerdir.
Görüşmede, yapılan tüm bu uygulamaların hukuksuz olduğu, Sendikamızın bu konuda gerek hukuki gerek fiili zeminde her düzeyde mücadele edeceği Kurum Başkanına iletilmiştir.