MİRABEL KIZKARDEŞLERİN MÜCADELESİ BÜYÜYEREK DEVAM EDİYOR’.

244


[kck]span style=22px;25 KASIM’DA ERKEK-DEVLET ŞİDDETİNE KARŞI ALANLARDAYIZ!
[kck]span style=22px;DARBELERE, SAVAŞA, GüVENCESİZLİĞE VE ŞİDDETE KARŞI BİZ KAZANACAĞIZ!
25 Kasım 1960, Dominik Cumhuriyetinde Trojillo Diktatörlüğüne karşı direnen, mücadele eden Patria, Minerva ve Maria adlarındaki Mirabel kız kardeşlerin, diktatörün askerleri tarafından tecavüz edildikten sonra vahşice katledilmelerinin tarihidir.

Trojillo diktatörlüğünde olduğu gibi bugün de, milliyetçilikten, cinsiyetçilikten, muhafazakarlıktan beslenen savaş ve şiddet politikaları, kadınları hedef almaya, kadın üzerinden kendini toplumsallaştırma çabalarına devam ediyor. Buna karşın biz kadınlar, yaşam hakkı için, gerçek demokrasi için, özgürlük için, Mirabel kardeşlerden aldığımız mirası büyütüyor, mücadelemizden, direncimizden asla geri durmuyoruz.

Evde, sokakta gündelik rutin bir hal alan kadına yönelik şiddet, devlet politikalarının bir tezahürü olarak, kadın katliamına dönüşmüştür. Darbe süreci fırsata çeviren hükümet hukuksuz bir şekilde çıkartmış olduğu KHK’larla
kamudan ihraç ettiği, açığa aldığı kadın arkadaşlarımız üzerinden, kadınlar için güvenceli tek çalışma alanı olan kamuyu kadınlardan arındırmak istiyor.
OHAL hukuksuzluğunu kullanarak kadınların haklarını gasp etmek, kadına yönelik şiddeti yaygınlaştırmak, kadını dört duvar arasına hapsetmek, taciz ve tecavüzü ödüllendirmek isteyen AKP’ye karşı mücadele etmeye devam edeceğiz.
Yaşasın Kadın Dayanışması! Yaşasın örgütlü Mücadelemiz!