BÜRO EMEKÇİLERİNİN ONURLU SESİNİ KISAMAYACAKSINIZ! BİZ KAZANACAĞIZ!

228

1 Eylül, 29 Ekim ve son olarak 23 Kasım kararnameleri ile açığa alınan ve kamu görevine son verilen üyelerimizle ilgili yürüttüğümüz mücadele programımız devam etmektedir.
Son yayınlanan kararnamede, içerisinde Genel Başkanımız Fikret Aslan ve Şube Başkanlarımızın da bulunduğu 97 üyemizin kamu görevine son verilmiştir.
Genel merkezimizce 25 Kasım 2016 tarihi için planlanan Ankara’da Maliye Bakanlığı, illerde ise Maliye Bakanlığı’na bağlı Başkanlık/Defterdarlık birimleri önlerinde, görevine son verilen üyelerimizin işlerine iade edilmesi talebi ile basın açıklamaları yapılması kararlaştırılmıştır.
Maliye Bakanlığı önüne siyah çelenk bırakma ve basın açıklaması eylemimiz, Ankara Valiliği ve Emniyeti tarafından yasa dışı ilan edilmiştir. Bakanlığın önünde toplanan üyelerimize her hangi bir uyarıda bulunulmadan müdahale edilmiş, müdahale ile birlikte gaz kullanılmıştır. Genel Sekreterimiz Davut Balıkçı, Genel örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Akın Şişman ve İşyeri Temsilcimiz Deniz Derinyol yapılan müdahalede gözaltına alınmışlardır.

Yapılan müdahaleye rağmen dağılmayarak Kızılay’a kadar sloganlarla yürünmüş, Yüksel Caddesinde tekrar bir araya gelinerek burada Ankara Valiliğinin ve Emniyetinin tutumu protesto edilmiştir.
Genel Başkanımız Fikret Aslan ve KESK Eş Genel Başkanı Şaziye Köse de burada yaptıkları açıklamalarda AKP/Saray iktidarının faşizan uygulamalarını protesto etmiştir.
Gözaltına alınan arkadaşlarımızın serbest bırakılmasının da talep edildiği eylemde, arkadaşlarımızın işlemlerinin başlatıldığı ve kısa sürede serbest bırakılacağının ifade edilmesi üzerine eylem sonlandırılmıştır.
Eylemimize Konfederasyonumuz, bağlı sendika yöneticileri ve CHP Milletvekilleri Murat Emir ve Necati Yılmaz’da katılarak destek vermişlerdir.
Basın Açıklaması Metni İçin

Tıklayınız


MERKEZ YÖNETİM KURULU