BÜRO EMEKÇİLERİNİN ONURLU SESİNİ KISAMAYACAKSINIZ!

270



AKP/Saray iktidarının karanlığını her geçen gün daha fazla hissetmeye başladığımız bir süreçte yayınlanan bir KHK ile güne başladık. Her türlü muhalefeti sindirmek için keyfi ve hukuksuz olarak hazırlanan KHK’lerle ülkeyi zorbalıkla yönetmeye çalışan AKP/Saray iktidarının hedefinde yine kamu emekçileri vardı. Binlerce kamu emekçisi sorgusuz sualsiz hiçbir gerekçe gösterilmeksizin kamudaki görevlerinden atıldı.
Kamuda tek tip kamu emekçisi yaratmayı hedefleyen AKP/Saray iktidarı, kamunun tasfiyesine ve kamu emekçilerine yönelik saldırı politikalarına direnen KESK ve bağlı sendikalarının üyelerine yönelik işten atmalara bugün yayınlanan 677 sayılı KHK ile de devam etti.
677 sayılı KHK ile başta Genel Başkanımız olmak üzere, İstanbul 1, Ankara 1-2, çorum, Dersim, Mersin, Hakkâri, Mardin Şube Başkanlarımız, Muş, Adıyaman, Kırşehir İl Temsilcilerimiz, birçok şube yöneticimiz ve işyeri temsilcilerimizin de aralarında bulunduğu 96 üyemizin kamudaki görevlerine son verildi.
Kurulduğu günden bu yana büro emekçilerinin haklı taleplerinin onurlu sesi olan sendikamızın yaşamış olduğu bu saldırı mücadele hattının bir sonucu olup, duruşumuzdan ve mücadelemizden siyasi iktidarın duymuş olduğu rahatsızlığının bir göstergesidir. Genel Başkanımızı, Şube Başkanlarımızı, İl Temsilcilerimizi, İşyeri Temsilcilerimizi ve üyelerimizi işten atarak bize gözdağı vermeye çalışan siyasi iktidar şunu çok iyi bilmelidir ki, onlara rahatsızlık vermeye devam edeceğiz.
Büro emekçilerinin onurlu sesini kısmaya önceki iktidarların gücü yetmediği gibi mevcut iktidarın gücü de yetmeyecektir. çünkü sendikamız gücünü işyerlerinden, taleplerindeki haklılığından ve mücadelesindeki meşruiyetinden almaktadır. Fiili ve meşru zeminde kararlılıkla haklı olduğu yolda yürümeye devam edecektir.
AKP/saray iktidarının hukuksuz olduğunu kendisinin de iyi bildiği bu uygulamalarının nedenlerinden birisi de, emekçilerden korkusudur. Korkunun ecele faydası olmadığı gibi demokrasiden yolu sapan iktidarların sonu bellidir. Er ya da geç kazanan her daim haklı olanlardır.

MERKEZ YÖNETİM KURULU