DERSİM ŞUBE YÖNETİM KURULU ÜYEMİZ MUSA KILIÇ DERHAL SERBEST BIRAKILMALIDIR!

242

Dersim Şube Yönetim Kurulu üyemiz Musa Kılıç, basın açıklamasına katıldığı gerekçesiyle 16 Kasım 2016 tarihinde hukuksuz bir şekilde tutuklanmıştır.
Konu ile ilgili Genel Sekreterimiz Davut Balıkçı ve Genel örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Akın Şişman Dersim Şubemize ziyarette bulunmuş ve burada basın açıklaması gerçekleştirmişlerdir.
18. 11. 2016 Cuma günü saat 12. 00’de Sanat Sokağında yapılan basın açıklamasına Dersim Şube Başkanımız özcan GüRTAŞ, Şube Yönetim Kurulu üyelerimiz ve üyelerimizin yanı sıra, KESK’e bağlı sendikaların yönetici ve üyeleri, Dersim HDP Milletvekili Alican öNLü, Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet MAçOĞLU, Mazgirt Belediye Başkanı Tekin TüRKEL, Dersim Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin TUç ve İbrahim KASUN ile birlikte demokratik kitle örgütü ve siyasi parti temsilcileri katılım sağlayarak destek vermişlerdir.
Genel Sekreterimiz Davut Balıkçı tarafından yapılan açıklamada; uluslararası sözleşmelerde, Anayasa’da ve ilgili yasalarda basın açıklaması düzenlemek ve katılmak en temel haklardan sayılmışken, Şube Yöneticimizin tutuklanmasının siyasi bir karar olduğu, baskı, sürgün, işten atma, açığa alma ve tutuklamalara karşı mücadeleye devam edileceği belirtilmiş, AKP/Saray rejimine biat edilmeyeceği ifade edilerek, daha önce tutuklanan Diyarbakır Şube Başkanımız Bedirhan çETİNKAYA, Bursa Şube Yönetim Kurulu üyemiz Mehmet Sabri GüL ve Dersim Şube Yönetim Kurulu üyemiz Musa KILIç başta olmak üzere tutuklu tüm üyelerimizin derhal serbest bırakılması talep edilmiştir.
Basın Açıklaması Metni İçin