İŞYERİ TEMSİLCİMİZ RAMİS SAĞLAM HAKKINDA AÇTIĞIMIZ İŞE İADE DAVASINDA KAZANIM!

235



287px; 270px; Bilindiği üzere, İzmir Şube Eski Başkanımız ve halen Kordon Vergi Dairesi Müdürlüğü’nde İşyeri Temsilcimiz olan Ramis Sağlam, 10 Ekim Ankara katliamı sonrası sendikamızın çağrısı üzerine işyeri önünde yapılmış olan basın açıklaması sırasında yaptığı konuşma ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle hakkında soruşturma başlatılmış ve Merkez Disiplin Kurulu kararı ile memuriyetine son verilmişti.
İzmir 5. İdare Mahkemesi’nin 2016/993 E. Sayılı dosyasında işlemin iptali ve yürütmesinin durdurulması talebiyle sendikamızca dava açılmış olup, 27. 10. 2016 tarihli ara karar ile yapılan işlemin yürütmenin durdurulmasına karar verilmiştir. Mahkeme kararı uyarınca üyemiz Ramis Sağlam’ın bir an evvel göve başlatılması gerekmektedir.
Kamu emekçilerine yönelik işten atma, açığa alma, tutuklama vb. baskı araçlarının kullanılarak mağdur edildiği bir süreçte elde ettiğimiz hukuksal kazanım da göstermektedir ki, sendikamızın değerlendirmeleri doğrudur. Hukuksuz olarak yapılan işlemler birer birer iptal edilecektir.
Siyasi iktidar biran önce hukuksuz uygulamalarından vazgeçmeli açığa alınan ve memuriyetten men edilen kamu çalışanları bir an önce görevlerine başlatılmalıdır.