SAVAŞ AĞALARI DEĞİL BARIŞ KAZANACAK! BİZ KAZANACAĞIZ! İNSANLIK KAZANACAK!

211



125px; 15 Temmuz başarısız darbe girişimine karşı, Meclis içerisinde ve dışarıda olan bütün partiler, emek ve demokrasi güçleri ortak tutum almış, daha fazla demokrasi, özgürlüklerin sağlanması, basın ve ifade özgürlüğü başta olmak üzere sendikal hak ve özgürlüklerin önündeki engellerin kaldırılması için uygun toplumsal zemin yakalanmıştı. Fakat AKP/Saray rejimi başarısız 15 temmuz darbe girişimini kendi siyasal hedefleri için bir olanak olarak kullanmış, kullanmaya da devam etmektedir.
OHAL ilan edilerek KHK’lerle tek adam, tek parti diktatörlüğü hedefine uygun olarak devleti
yeniden inşa etmekte, bu inşa sürecinde önünde engel olarak gördüğü; kurumları, çevreleri ve kişileri tasfiye etmek için baskı ve zor yöntemlerini devreye sokmaktadır. Uzun süredir basın üzerinde baskılar kurulmakta, hizaya gelmeyen basın, yayın kurumları kapatılmakta ya da kayyum atanmaktadır. Barış için imza atan akademisyenler, toplumsal barışa dikkat çeken eğitimciler ve kamu emekçileri KHK’lerle uzaklaştırılmakta ya da işten atılmaktadır. On binlerce kamu emekçisinin açığa alınması/işten atılması nedeniyle fiilen iş güvencesi ortadan kaldırılmıştır. Yeni devletin yapılanmasına yönelik kadrolaşma devam etmektedir. Bu ağır siyasal tablo içerisinde emekçileri temel kazanımları hedefe konmuştur. Suriye/Irak üzerinden savaş çığırtkanlığı yapılmakta, içeride ise
emek ve demokrasi güçlerine yönelik baskılarının dozu giderek arttırılmaktadır. Milli iradeyi baş tacı yapan Saray/AKP hükümeti halkın oylarıyla iş başına gelen belediye başkanlarını tutuklayarak, belediyelere kayyum atamaktadır. Diyarbakır Belediyesi Eş Başkanlarının tutuklanması, Cumhuriyet Gazetesi’ne yapılan müdahale ve yazarlarının göz altına alınması, yine HDP Eş Başkanlarının ve onbir milletvekilinin göz altına alınmasını kınıyoruz. Gözaltına alınan HDP Eş Başkanları, milletvekilleri ile tutuklanan belediye başkanları derhal serbest bırakılmalıdır.
Baskı ve zulümle ilelebet iktidarda kalınmayacağını tarih göstermiştir. Bu ülkenin emek ve demokrasi güçleri olarak, sizlerin savaş politikalarına karşı, inadına barışı haykırmaya devam edeceğiz.
BİZ KAZANACAĞIZ, BARIŞ KAZANACAK, İNSANLIK KAZANACAK. . .
MERKEZ YÖNETİM KURULU