İSTANBUL 3 NO’LU ŞUBEMİZ: HUKUKSUZ SORUŞTURMALAR GERİ ÇEKİLSİN!

303

15 Haziran 2016 tarihinde ülke genelinde ‘Eşit İşe Eşit ücret ve ücrette Adalet’ talebiyle vergi daireleri önünde yaptığımız basın açıklamalarına katıldıkları gerekçesiyle, Bostancı Vergi Daireleri Kompleksi’nde çalışan 40 arkadaşımız hakkında başlatılan soruşturma, İstanbul 3 No’lu Şubemiz tarafından yapılan basın açıklamasıyla protesto edildi.
1. 11. 2016 Salı günü Bostancı Vergi Daireleri Kompleksi önünde yapılan ve Genel Basın Yayın Sekreterimiz Ahmet Acar’ın da katıldığı basın açıklamasında açıklamayı Erenköy Vergi Dairesi Müdürlüğü İşyeri Temsilcimiz Semra Ayağ yaptı.
Açılışta konuşan Şube Yönetim Kurulu üyemiz Taylan özgür Tekmil; “Bugün bu tablo ile, ülkede yaratılan kaos atmosferi içerisinde, baskının, OHAL’in insanlar üzerinde yaratmak istediği korku atmosferi içerisinde, işyeri önünde yapılamaz denileni yapıyoruz. Bugün, bir kez daha Büro Emekçileri Sendikası olarak baskılara, soruşturmalara, hukuksuz ihraçlara karşı birliğimizi güçlendireceğimizi ilan ediyoruz. Son dönemlerde biz ne zaman eylem yapsak, İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı isimler toplamaya, bizleri yıldırmak için soruşturmalar açmaya başladı. Biz buna şaşırmıyoruz. çünkü, onbinlerce emekçi sorgusuz, sualsiz işten atılırken, bu emekçilerin büyük çoğunluğunun üyesi olduğu sendikalar susmayı tercih ettiler. Ama BES ve Konfederasyonumuz KESK bu ihraçlara, bu haksızlığa karşı dün olduğu gibi bugün de karşı durdu. BES olarak hangi şartlar altında olursak olalım, haksızlğa, hukuksuzluğa karşı direnmeye, mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.
Genel Basın Yayın Sekreterimiz Ahmet Acar ise yaptığı konuşmada; “Dünden beri buradayız. İşyerlerimizi gezdik. Mümkün olduğu kadar arkadaşlarımızla temas etmeye çalıştık. Görünen o ki, çalışanlar üzerinde korku yaratma politikası maalesef kısmen başarılı olmuş. Onlar, bu tip eylemlerden uzak durduğu sürece korkularını aşamayacaklar. Bu anlamda bugün burada attığımız adımların olumlu olduğunu düşünüyorum. 15 Haziran, bizim 2005 yılından bu yana maliye emekçilerinin eşitlik ve adalet talepleri için yürüttüğü mücadele hattının duvarı. O gün bir arada bir adım daha diyerek sokaklara çıktık. İşyerlerimizin önündeydik. Bugün de bir adım atıyoruz. Bu adımları sıklaştıracağız. Bu ve benzeri saldırıları da hep birlikte püskürteceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.
“Direne Direne Kazanacağız”, “Baskılar Bizi Yıldıramaz”, “Gün Gelecek Devran Dönecek AKP Halka Hesap Verecek”, “Yaşasın örgütlü Mücadelemiz” sloganlarının atıldığı basın açıklaması, mücadeleye devam vurgusuyla sona erdi.
Basın Açıklaması İçin