YARGI ÇALIŞANLARININ EŞİTLİK VE ADALET TALEPLERİNİN TAKİPÇİSİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ!

266



15 Temmuz darbe girişiminin ardından gerek ilan edilen OHAL gerekse Paralel Devlet Yapılanmasının sonucu olarak kamudaki kadrolaşma çabalarının sonuçları tartışılmaya devam ederken, en fazla hukuktan, adaletten bahsedildiği bir süreçte yargının hali içler acısı olup, Adalet Bakanlığı’nda yaşanan süreç ve yargı emekçilerinin sorunları derinleşerek devam etmektedir.


120px; Konu ile ilgili 4 Ağustos 2016 Perşembe günü Genel Merkezimizde basın toplantısı düzenlenmiş; toplantıda Kamuda cadı avına dönüştürülen operasyonlara, kamu emekçilerini itibarsızlaştıran keyfi uygulamalara,
görevde yükselme sınavlarında mülakat uygulamalarına son verilmesi, izin, yurt dışı yasağı vb kısıtlamaların kaldırılması, komisyonlar arası durdurulan tayinlerin bir an önce açılması, rotasyon genelgesinin geri çekilmesi talep edilerek,
taleplerimizin takipçisi olacağımız kamuoyuyla paylaşılmıştır.
Ayrıca, basın toplantısına katılan Devlet Personel Başkanlığı’nda görev yapan ve açığa alınan üyemiz Macide Kaftancıoğlu’da açıklamada bulunmuştur.


120px; Kaftancıoğlu açıklamasında “29 yıldır kamu çalışanıyım. Tüm Maliye-Sen’in kuruluşundan bugüne kadar KESK üyesiyim. Devlet Personel Başkanlığı’nda bulunan tek KESK üyesiyim. Adımın cemaatle bağlantılı bir operasyonda anılması ve bu gerekçeyle açığa alınmam üzüntü verici. Beni bugüne kadar solcu olduğum için vekalet görevi bile vermeyen idarenin bugün cemaatle ilişkim olduğu gerekçesiyle açığa almalarını anlamakta güçlük çekiyorum. Halen hangi gerekçeye açığa alındığım bilgisi bana verilmemiştir. Bu konuda açıklama yapılmasını umutla bekliyorum. Göreve döndükten sonra da bana bu etiketi yapıştırmaya çalışanlardan yargı önünde hesap soracağım” ifadelerini kullanmıştır.
Genel Başkanımız Fikret Aslan’ın yaptığı açıklama için