MERSİN ŞUBEMİZDEN AÇIĞA ALMALARA TEPKİ

254

Mersin Şubemiz, 21. 7. 2016 Perşembe günü Şube binasında düzenledikleri basın toplantısında; işten el çektirilen sendikamız üyeleri Nilüfer SAĞLAM ile Cafer KUTVAL’ın görevine başlatılmalarını talep etmiştir.
Şube Başkanımız Yusuf Kaya’nın yaptığı açıklama aşağıdadır:



float: 206px; /BASINA VE KAMUOYUNA
Başta 15 Temmuz 2016 tarihinde bir grup askerin kalkışmış olduğu darbe girişimini şiddetle kınıyoruz , hiçbir şart ve koşul altında darbe gibi uygulamaların ülkemize, ülkemiz halklarına ve biz emekçilere fayda sağlamadığı gibi kabul edilmesi ve onaylanması asla kabul edilemez.
Darbe girişiminde bulunanların, destekleyenlerin hukuk kuralları içinde yargı önüne çıkarılarak hak ettikleri cezayı almaları gerekmektedir. Darbe girişiminin bastırılmasının ardında ülkemizde demokrasi ve hukuku tesis etmenin olanakları her zamankinden daha fazla mevcutken, bu darbe girişiminden sonra on binlerce kişinin çalışma hakları elinden alınarak toplu işten çıkarılmalar gerçekleştirilmiştir.
Darbe dönemlerinde baş vurulan bu yöntemler binlerce insanın yaşama ve çalışma hakkının ihlaline neden olurken darbe ve darbe destekçileri ile ilgisi olmayan insanlarında çalışma hakları elinden alınmıştır.
Mersin vergi dairesi başkanlığında çalışan sendikamız üyeleri Nilüfer SAĞLAM ile Cafer KUTVAL arkadaşlarımızın da çalışma hakkı 657 sayılı devlet memurları kanununun 137. maddesine gerekçe gösterilerek ellerinden alınmıştır.
ülkemizin yaşamış olduğu bu kaos ve şiddet ortamından bir an önce kurtulması gerekmektedir. İnsan haklarına ve temel hak ve özgürlüklere aykırı olan bu şiddet ve kaos ortamının ülkemize, ülkemiz demokrasisine, biz emekçilere hiçbir yararı olmayacağı açıktır. Mutlak suretle derhal demokratik bir ortamın sağlanarak atılacak bütün adımların hukuk temelinde gerçekleştirilmesi acil bir görev olmalıdır. Bunun dışındaki bütün yol ve yöntemler daha fazla çatışma, kutuplaşma, kaos’u beraberinde getirecektir.
Toplu işten çıkarılmalar yaşama ve çalışma hakkının ihlali olup, Darbe ve Darbe destekleyicileri ile hiçbir ilgisi olmayan iki sendika üyemiz derhal görevine başlatılmalıdır. Açıkça hukuka ve insan haklarına aykırı olan toplu işten el çektirmeler sonucu yapılacak soruşturmalardan sonra bu arkadaşlarımız görevine dönseler bile kendilerinin ve ailelerinin yaşadıkları tramvayı tamir etmek mümkün olmayacaktır.
Biz darbe ve diktatörlük yerine demokrasiyi, barışı ve özgürlükleri savunmaya devam edeceğiz. Laik Demokratik bir ülke talebimizden asla vaz geçmeyeceğiz. İşten el çektirilen sendikamız üyeleri Nilüfer SAĞLAM ile Cafer KUTVAL daha fazla mağdur edilmeden derhal görevine başlatılmalıdır.
Yusuf KAYA
BES Şube Başkanı