FRANSA/NİCE’DE YAŞANAN KATLİAMI LANETLİYORUZ!

239


Dün akşam saatlerinde, Fransa’nın güneyindeki Nice kentinde gerçekleştirilen saldırı sonucu en az 84 kişinin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin de yaralandığı katliamı gerçekleştirenleri lanetliyor, Fransa halklarına bağ sağlığı diliyoruz.
Bu acımasız katliamı gerçekleştirenler, sadece sivil masum insanları, kadınları ve çocukları katletmemiş, insanlığın en temel değerlerini hedef almıştır.
Hiçbir ölçü, sınır ve kaygı taşımayan bu kör şiddet ve katliamlara karşı insanlık tarihinde ezilenlerin mücadelesiyle ortaya çıkan değerler etrafında kenetlenmekten ve birlikte mücadele etmekten başka çıkış yolu yoktur.
Elbette başta Suriye ve Irak’ta olmak üzere, IŞİD ve türevleri cinayet şebekelerine, katillere destek sunan, göz yuman, sempati besleyen, kader birliği yapan, uzun vadeli emperyalist çıkarları için her tür aracı kullanmayı mübah sayanların, katliam sonrası yazıp çizdikleriyle vahşeti normalleştirenlerin de katillerin ortağı ve işbirlikçisi olduğunu unutmamalıyız…
Benzer saldırıda yüz barış karanfilini yitiren bir Konfederasyon olarak; Fransa halkına üzüntülerimizi iletiyor, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Yürütme Kurulu