İSTANBUL 3 NO’LU ŞUBEMİZDEN YARGIÇLAR SENDİKASI EYLEMİNE DESTEK

265

Yargıçlar Sendikası ve YARSAV tarafından Gebze Adliyesi’nden Erzurum’a sürgün edilen Cumhuriyet Savcısı Taner Temur için basın açıklaması yapılmıştır.
29. 06. 2016 çarşamba günü Gebze Adalet Sarayı önünde yapılan açıklamaya İstanbul 3 No’lu Şubemiz ve Gebze’deki üyelerimiz de destek vermişlerdir.
Yapılan açıklamada, sürgün kararının yanı sıra HSYK’nın sürgün kararnamesi ve yargı sistemine ilişkin eleştiriler kamuoyuyla paylaşılmıştır.
Şubemizin yaptığı açıklamada ise “hayatın her alanında mücadelemizi ortaklaştırılarak büyüttüğümüz ve büyüterek de devam edeceğimiz karalerden bir tanesini 29 Haziran’da Gebze Adliyesi’nde gerçekleştirdik. Gebze Adliyesi’nden Erzurum’a sürgün edilen YARSAV Kurucu üyelerinden Taner Temur’u ortak mücadele anlayışıyla uğurlamak için YARSAV, Yargıçlar Sendikası, BES ve Kartal Hukukçular Derneği olarak oradaydık. Yargı çalışanlarının hakimi, savcısı, avukatı, katibi, müdürü, mübaşiri ve taşeron işçisiyle bir bütün olduğunun savunusuyla sürekli yanımızda olan YARSAV ve Yargıçlar Sendikası’nın çağrısına ses veriyor, ve diyoruz ki Büro Emekçileri Sendikası İstanbul 3 No’lu Şube olarak yanınızdayız. Yaşasın örgütlü Mücadelemiz, Birleşe Birleşe Kazanacağız” ifadelerine yer verilmiştir.